Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) 7-9 Eylül'de G20 zirvesi düzenleyerek, girişimcilerin önüne farklı bakış açıları sunacak. 40 ülkeden yaklaşık 1000 işadamının katılımının beklendiği zirveye sınırlar ötesi bilgi ve deneyim paylaşılacak.
TÜGİAD Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat, Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında 2010 yılından bu yana düzenlenen 'G20' Genç Girişimciler İttifakı'nın bu yıl 7-9 Eylül'de İstanbul'da yapılacağını söyledi. Canpolat, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dünya sermaye akışında etkili olan ülkelerin yanı sıra Kazakistan, Tacikistan, Kırgizistan Türkmenistan, Azerbaycan gibi gelişmekte olan ülkelerin genç girişimcilerinin de katılacağı zirvede 40 ülkeden 1000 işadamının yer alacağına dikkat çekti. Zirvede inovatif yaklaşımlar, dijital girişimcilik, kadın girişimciliği, sosyal girişimcilik, eko girişimcilik, uluslar arası işbirliklerinin geliştirilmesi ve yeni pazarlara ulaşım, girişimlerin yerelleşme ve globalleşmesi konuları tartışılacak.
Zirvede Coco Cola CEO'su Muhtar Kent, İnventram Genel Müdürü Cem Soysal, İnrel Genel Müdürü Burak Aydın, Medıasda Yayıncılık Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, Phılıp Morris Genel Müdürü Enrıque Jımenez, Mozilla Ceo'su George Roter'ın yanı sıra şirketlerin üst düzey yöneticilerinden oluşan 30 konuşmacı yer alacak. Canpolat, şöyle konuştu:
"Bir genç işadamı için böyle bir zirvede bulunmak global ekonomi düzeninin daha iyi anlaşılması ve yeni vizyonlar oluşturması bakımından çok faydalı olabileceği gibi, 40'a yakın yabancı iş dünyası temsilcileri ile kontak kurma, kendi firma ve önerilerini tanıtma ve hatta pazarlama, Türkiye içindeki çeşitli iller ve bölgelerden gelen genç işadamları ile ortak iş yapma zemini yaratma ve yeni bağlantılar kurma bakımından çok verimli ve etkin imkanlar getirecektir." 
Toplantıda konuşan TÜGİAD Ege Şube Koordinatörü Tolga Hikmet Duğles, dolardaki yükselişin işadamlarını tedirgin ettiğini, yatırımcının önünü göremeyip beklediğini, erken seçim ile oluşacak hükümetten öncelikle terör sorununun çözümü ardından istikrar istediklerini ifade etti. Duğles, TÜGİAD Ege olarak üyeler arasında sermaye ortaklı şirket kuracaklarını ancak hangi sektöre yatırım yapacakları konusunda araştırma içinde olduklarını anlattı.

FOTOĞRAFLI