Ali DANAŞ-İSTANBUL-

Spor Toto Süper Lig'de 26 puanla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider durumda bulunan siyah beyazlıların amacı M.Sivasspor'u da yenerek liderliği devam ettirmek.

Şenol Güneş'ten pas uyarısı

Son 3 maçta sezonun ilk 9 haftasında oynanan oyunun biraz uzağında kaldıkları konusunda futbolculara uyarılar yapan tecrübeli teknik adam,bunun sebebini yardımlaşma ve paslaşmaya dayalı oyun yerine bireyselliğin ön plana çıkmasına bağlıyor.

Takım halinde baskı kurup topu kazandıktan sonra hızlı paslarla rakibi yormaları gerektiğinin altını çizen Güneş,Bursaspor maçının 90. dakikasında atılan gol öncesindeki paslaşmaya dikkat çekerek "bizim oyun anlayışımız bu olmalı,Bu şekilde paslaştığımız zaman sonuca gitmememiz için hiç bir neden yok.Hem oyunu zorlaştırmayız hem taraftara seyir zevki veririz.Önce oyunu ve skoru garanti altına almalıyız,sürekli bireysel oynarsak takıma zarar veririz.Son maçlarda,bu ön plana çıktı ama bizim anlayışımız paslaşarak oynamak ve bunu yaparken de hızlı düşünüp hızlı uygulamak.Ancak bu şekilde rakip defansın dikkatini dağıtıp sonuca gideriz" diyerek bol ve hızlı paslaşmaya dayalı oyun anlayışına sadık kalmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Teknik direktör Şenol Güneş'in üzerinde durduğu bir başka konu ise şut konusu oldu.Kaleyi gördüklerinde şut çekmekten çekinmemelerini isteyen Güneş'in,rakiplerin zaten fazla adamla kapandığını ve bu tarz oyunları açmak ve öne geçmek için şut çekmenin önemli olduğunu söylediği öğrenildi.

KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER YOK

Milli takımlara 8 oyuncu veren siyah beyazlılar 2 haftadır oldukça eksik bir kadro ile idman yaptı ve M.Sivasspor maçı için tam kadro olarak sadece 3 idman yapma fırsatını buldu.

Bu iki haftalık süreçte taktik antrenmanlardan ziyade pas ve şut çalışmalarına ağırlık veren Şenol Güneş son üç günde de M.Sivasspor maçının taktiği üzerinde durdu. Lig ve Avrupa maratonunda haftalar geçtikçe kadroyu tamamen oturtan ve çok büyük değişiklikler yapmayan Şenol Güneş'in M.Sivasspor maçında da sürpriz oyuncu tercihleri yapması beklenmiyor.

İlk onbirde sadece Olcay ve Quaresma konusunda her hafta farklı tercihler yapan tecrübeli hoca taktik idmanlarda bu haftaki tercihini Olcay'dan yana kullandı.Ancak Şenol Güneş yine de Olcay ve Quaresma tercihindeki son kararını bu akşam yapılacak son idmanda netleştirecek.

Olcay mı Quaresma mı sorusunun haricinde M.Sivasspor maçından oynayacak diğer 10 oyuncunun ise herkes tarafından ezberlenen Tolga-Beck-Rhodolfo-Ersan-İsmail-Atiba-Oğuzhan-G.Töre-Sosa ve Mario Gomez olması bekleniyor.

Teknik direktör Şenol Güneş'in,iki haftada 30 bin km'ye yakın uçak yolculuğu yapan ve 2 milli maç oynayıp ancak iki gün önce dönebilen Atiba'yı dinlendirip Necip Uysal ile M.Sivasspor maçına başlaması ise sürpriz bir hamle olmayacak.

BEŞİKTAŞ İLE M.SİVASSPOR 21. KEZ KARŞI KARŞIYA

Beşiktaş ile M.Sivasspor Süper ligde yarın akşam 21. kez karşı karşıya gelecek.

Bu güne kadar oynanan 20 karşılaşmada Beşiktaş'ın 9, M.Sivasspro'un 6 galibiyeti bulunurken 5 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.Beşiktaş'ın attığı 24 gole M.Sivasspor 21 gol le karşılık verdi. Beşiktaş ile M.Sivasspor mücadelesi yarın akşam saat 19:00'da Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak ve Hüseyin Göcek tarafından yönetilecek.