BOLU (AA) - Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle ile hazırlanan "Bolu Ormanlarında Yetişen Doğal Mantar Türleri" projesinin uygulamalı eğitimi verildi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi bahçesinde, Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya, Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Özacar ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Kibar tarafından çiftçilere, tarımsal atıklardan mantar tohumları yerleştirilerek mantar yetiştirme uygulamalı olarak anlatıldı.

Ahmet Özacar, eğitim sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Köylü vatandaşlarımızın bağında ve bahçesinde bulunan mısır koçanı, sapı, ay çiçeği koçanları ve sapları, buğday samanı gibi içerisinde selüloz bulunan her türlü atıkla mantar yetiştirmeleri mümkün" dedi.

Özacar, şöyle devam etti:

Mantarı yetiştirirken her türlü ürün kullanılabilir. Pet şişenin içerisinde 'misal' diye tabir edilen aşılanmış mantar misalleri bulunuyor. Kat kat yapılmak suretiyle hazırlanıyor. Bu tür hazırlanan ürünler 3 gün içerisinde beyazlayacak ve bir haftadan sonrada içerisindeki ürünün hasadını yapmak mümkün olacak" dedi.