Didim Belediyesi Huzurevi, Didim Belediye Meclisi’nin Kasım ayı meclis toplantısında oy çokluğuyla aldığı kararla Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.
Didim Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın başkanlığında Belediye meclis salonunda gerçekleşti. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü Didim Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında Huzurevinin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi oylamaya sunuldu. Meclis oy çokluğuyla gündem maddesini onayladı.
Huzurevi binasının devredilmesine karşı çıkan MHP ve AK Partili meclis üyelerine Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, kanun gereği Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini ifade etti. Atabay, meclis salonunda yaptığı konuşmada; "Kanun gereği burayı Büyükşehir Belediyesi’ne devretmemiz gerekiyor. Ayrıca Büyükşehir belediyelerinin en iyi yaptığı işlerden birisi sağlık hizmetleri. Burada önemli olan huzurevinde kalan yaşlılara iyi hizmet vermek. Buda çok hassas bir konu. Kanun bize burayı Büyükşehir’e devret diyorsa ve Büyükşehir’in de bizden daha iyi yapacaklarına inanıyorsak burada hiçbir sorun yok" ifadelerini kullandı.
Atabay’ın yaptığı açıklamanın ardından oylamaya sunulan gündem maddesi, AK Parti ve MHP’li Belediye Meclisi üyelerinin ret oyuna karşılık, CHP ve DSP’li Belediye Meclisi üyelerinin oy çokluğuyla ile kabul edildi.