Olay, Ordu'nun Fatsa ilçesinde 1.5 yıl önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Almanya'da döner salonu işleten İzzet Olgun, ailesi ile birlikte 24 Haziran 2014 tarihinde özel otomobiliyle memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesine tatile geldi. Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde polis olarak uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan Nevzat G. (54), evine gittiği damadının babası İzzet Olgun (48) ve oğulları Burak Olgun (18) ve Latif Olgun'u (20) tabancayla vurarak öldürdü. Emekli polis memuru olaydan sonra kayıplara karıştı. Samsun'da ve Fatsa ilçesinde de evi olduğu öğrenilen Nevzat G.'ye dair Samsun ve Ordu'da yapılan çalışmalarda bir ipucuna rastlanmadı. Eşinin ve çocuklarının ölümünden sonra Almanya'ya dönerek Saarland şehrinde yalnız yaşamaya başlayan Durdane Olgun (44), eşinin ve çocuklarının katilinin 1.5 yıldır yakalanamamasına tepki gösterdi. 



Nevzat G.'nin Samsun'da yaşadığını öğrendiğini belirten Durdane Olgun, Almanya'dan Samsun'a geldi. Elinde eşinin ve çocuklarının mezar fotoğraflarını taşıyan Olgun, Samsun sokaklarında, park ve bahçelerde eşinin ve çocuklarının katilini aradı. Gözyaşları içinde yaşadığı acıyı anlatan Durdane Olgun, "1.5 yıl geçti ve katil hala yakalanamadı. Benim çocuklarımı ve eşimi öldürdü. Samsun sokaklarında elini kolunu sallayarak gezdiğini öğrendik. Eşimin ve çocuklarımın mezarı bile yapıldı ancak katil hala yakalanamadı. 1.5 yıldır çok acı çektim. Uykularım kaçtı. Hayatım alt üst oldu. Katilin emekli maaşını çekip çocukları ile görüştüğünü öğrendim. Bu olay beni daha da kahretti. Kadın başıma Almanyalardan gelip kendi çabamla belki sokaklarda karşılaşırız ve yakalatırım diye kendisini arıyorum. Yetkililerin bu olaya biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum" dedi. 
Öte yandan, firarda olan emekli polis Nevzat G. hakkında Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle dava açıldığı ve ilk duruşmanın ise önceki gün görüldüğü öğrenildi.