BİTLİS'in Ahlat İlçesi Belediye Başkanlığı, içme suyunu özelleştirdi. Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, özellikle yaz döneminde vatandaşların bağ ve bahçelerde sulama suyu yerine içme suyu kullanımı ile kaçak su kullanımının su kesintilerine neden olduğunu belirterek bu hizmeti özel yşirkete verdi.
Ahlat Belediye Başkanlığı içme suyunun özelliştirilmesi için Bilişim Test ve Belgeler Daire Hizmetleri Enerji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çınar ile protokol imzaladı. Yapılan protokolün ardından makamında gazetecilere bir açıklama yapan Ahlat Belediye Başkanı Ak Partili A. Mümtaz Çoban, özellikle yaz döneminde vatandaşların bağ ve bahçelerde sulama suyu yerine içme suyu kullanımı ile kaçak su kullanımının su kesintilerine neden olduğunu söyledi.
Bu konuda yaptıkları yoğun çalışmalara rağmen bu sorunun yaşandığını anlatan Başkan Çoban, "Şirketlerimiz artık VEDAŞ’taki gibi bazı hizmetleri su hizmetlerinde, endekslerde, açma- kapama ve bir noktada kaçağı önleme adına yapılan genel işleri özel bir şirket tarafından yürütmek üzere çalışmamızı tamamlamış bulunuyoruz. Böyle bir çalışma vatandaşlarımızın daha sağlıklı hizmet almaları ve hayatlarını rahatlatmak adına gereklidir diye düşündük ve belediye meclisimiz de encümenlerimizle almış olduğumuz kararla birlikte tatbik etmek üzere özel bir şirketle protokol imzalıyoruz. Allah memleketimize hayırlı ve uğurlu etsin" dedi.
Bilişim Test ve Belgeler Daire Hizmetleri Enerji Şirketi yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çınar, "Birçok şehirde olduğu gibi bu işi yapıyoruz. Çözüm ortaklarımız var. Verilen su bizim de tespitimize göre 300 bin nüfusa verilen su civarındadır. Fakat Ahlat nüfusuna yetmemektedir. Bunun sebebi ise gerek fiziki kaçak, gerekse ticari kaçaklardır. Ayrıca Türkiye’nin en pahalı ve güzel suyu getiriliyor ama maliyetinden ucuza satılıyor. Suyun halkımıza daha uygun, sıkıntısız ve profesyonelce yapılması için Ahlat Belediyesi ile görüştük. İnşallah kısa bir sürede çözeceğiz diye düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI