İZMİR,()- SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup takımlarından Manisaspor'un geçen hafta Manisa 2'nci Amatör Küme takımlarından Manisa İmam Hatipliler Gençlik Spor'dan Burak Kurter'i renklerine bağladığı ortaya çıktı. Kulüp tarafından medyaya duyurulmayan transfer, Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde görülürken, daha önce profesyonel tecrübesi bulunmayan 26 yaşındaki Kurter'le yapılan sözleşme taraftarın tepkisi üzerine fesh edildi.
Haberin Manisa'da yerel medyada ve internet sitelerinde yer almasının ardında tepkiler daha da büyüdü. Taraftarlar "Şampiyonluk hedefiyle yola çıkan bir takım, 2'nci Amatör Küme'den 26 yaşında bir futbolcuyla neye dayanarak 2020 yılına sözleşme imzalar? Bu futbolcuyu kim izledi? Teknik heyetin transferden haberi var mı? Yarışmacı olduğu kadar yetiştirici bir kulüp olan Manisaspor 26 yaşındaki futbolcuyu nasıl transfer eder?" sorularıyla yönetimi topa tutarken, eleştirilerin odağında yer alan Başkan Abdullah Mergen, Kurter'in sözleşmesini feshetti.
Kulübe yakın çevreler, İmam Hatipliler Gençlik Spor'dan önce Manisa Büyükşehir Belediyespor, Yunus Emre Belediyespor, Akhisar Belediyespor, Yeni Manisaspor ve Gülşehir Belediyesi'nde amatör olarak forma giyen Burak Kurter'in, Başkan Mergen'le aile dostu olduğunu öne sürdü. Almanya'da Köln Spor Akademisi'nde eğitim görmek isteyen ve bunun için profesyonel lisansa ihtiyacı olan Kurter'in Abdullah Mergen'den yardım istediği, Mergen'in de hatır için sözleşme imzaladığı iddia edildi. Teknik Direktör Taner Taşkın'ın haberi olmadan gerçekleştiği öne sürülen transfer hamlesi, tepkiler üzerine yarıda kaldı.