Afyonkarahisar’da, yaklaşan yerel seçimler öncesinde bağımsız belediye başkanlığı adaylığını açıklayan Aydemir Kurt, sahur vakti Ramazan davulu çalarak adaylığını duyurup propaganda yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Anıtpark’ta Ramazan hurması dağıtarak adaylığını açıklayan gazeteci Aydemir Kurt, dün gece ise vatandaşlara adaylığını duyurmak için yine alışılmışın dışında bir yol seçerek sahur vakti Ramazan davulu çaldı. Uydukent semtinde yaklaşık 10 dakika davul çalan Kurt, bazı insanların davulla uyandırılması gerektiğini düşündüğünü kaydederek, seçimlere bu ve buna benzer farklı propaganda çalışmaları ile devam edeceğini de söyledi. Sokaklarda maniler söyleyerek çaldığı davulun ardından bir açıklama yapan Kurt, şunları söyledi:

“Önümüzdeki yerel seçimlerde Afyon'dan bağımsız belediye başkanı adayıyım. Bugünde elime davulumu aldım hem insanları sahura uyandıralım, hem de seçimin seslerin verelim istedik. Dolayısı ile halkımızı da yavaş yavaş yaklaşmakta olan yerel seçimlerde davet ediyoruz. Her şey iyilik ve güzellik içerisinde olsun istiyoruz. Ramazan’ın bereketi de tüm İslam alemine hayırlar getirsin diyoruz. Başlangıçta hurma dağıtmıştık. Bugün de davulla uyandıralım istedik. Malum hoşnut olan ve olmayan insanlar var. Dolayısı ile de bazı arkadaşlarımızın davulla uyandırmanın gereği olduğunu düşünüyoruz. İlerleyen günlerde çok renkli organizasyonlar olacak. Klasik siyaset anlayışından çıkacağız. İnsanlar istedikleri insan rahatlıkla oy verebilecek, seçime sokabilecek. Herkesinde aday olması gerekiyor. Aday olmak için ila da öyle zengin olmaya gerek yok, herkes aday olabilir.”