Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi teknik hizmetlerden sorumlu Eş Başkan yardımcıları, Akdeniz ilçesi mahalle muhtarlarıyla koordinasyon toplantısı düzenliyor.
Akdeniz Belediyesi Teknik Hizmetlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara ve İmardan Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan, Akdeniz ilçesi mahalle muhtarlarıyla koordinasyon toplantısı yaptı. Üç ayrı grup halinde yapılan koordinasyon toplantısının ilkinde Eş Başkan yardımcılarının yanı sıra Akdeniz Belediye Meclis üyesi Hediye Eren, Fen ve Temizlik İşleri Müdürleri ve Hamidiye Mahallesi ile Üç Ocak Mahallesi sınırları arasında kalan merkez mahallelerin muhtarları katıldı. Fen işleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile İmar ve Şehircilik Müdürlüklerinin faaliyetlerinin masaya yatırıldığı toplantıda, belediye yetkilileri ile muhtarlar arasında iş ve işlemler, sorunlar, görüş ve öneriler paylaşıldı. Burada toplantıya katılanlara hitap eden Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, muhtarlığın yerel yönetimlerin halkla buluşan dinamik bir alt birimi olduğunu ifade etti. Bu bağlamda muhtarlık kurumunun mahallelere ve kente yapılacak hizmetler ölçeğinde önemli bir rolü olduğunu belirten Baykara, bölgelerin hakça ve eşit biçimde hizmet alması noktasında muhtarların tespitlerinin değerli olduğunu söyledi.
Bu kapsamda düzenlenen ikinci toplantıya ise Mithatpaşa Mahallesinden Yeşilova Mahallesine kadar olan alan içerisinde kalan 21 mahallenin muhtarları katıldı. Akdeniz Belediyesi Teknik Hizmet Birimleri merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, bir öncekinde olduğu gibi muhtarlar söz aldı, belediye hizmetlerine ilişkin talep, şikayet ve önerilerini aktardı. Teknik hizmetler yetkilileri, bordür, asfalt, tretuvar, beton işleri, çevre temizlik işleri, park ve bahçe düzenlemeleri, kilit taşı tamirat ve yenileme, yol düzenleme ve tesviye işleri gibi konularda muhtarlardan gelen talepleri bir dosya haline getirdi.
Belediyenin doğrudan yetki ve sorumluluğunda olmayan konularda dahi muhtarlara öncülük ettiklerini ifade eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, bu sorunların çözümü noktasında da ilgili kurumlarda takipçisi olduklarını dile getirdi. Mahallenin mülki amiri muhtar olduğunu da vurgulayan Baykara, “Biz muhtarlarımızla mahallenin sorunları açısından her konuda birlikteyiz. Hepimiz dünyaya farklı pencereden bakıyor olabiliriz. Bu son derece doğaldır. Ancak mahallelerimizin ve kentimizin sorunlarının çözümünde bundan sonra da tek yumruk olacağız. Önceki toplantımızda olduğu gibi şimdi de muhtarlarımızdan gelen talepleri aldık, bunları bir dosya haline getirdik. Karacailyas’tan Bağlarbaşı’na kadar olan 3’üncü bölgedeki mahallelerin muhtarları ile yapacağımız toplantı sonrasında oluşacak dosyayı ele alacağız. Önümüzdeki dönemde yapılacak işlerle ilgili ihaleye çıktığımızda ve hizmet süreci başladığında bu dosyadan yararlanacağız. Hizmetlerin görülmesinde acil, orta ve uzun vadede yapılacakları planlayacağız. Bütün bu çalışmaları muhtarlarımızın da içinde olduğu ortak bir platformda yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.