Van’da 93 okula "Beyaz bayrak" ve 32 okula "Beslenme dostu okul" sertifikası verildi.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Beyaz bayrak projesi" ve “Beslenme dostu okul projesi” kapsamında denetlenen 108 okuldan, 93 okula okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen "Beyaz bayrak" ve 32 okula ise “Beslenme dostu okul sertifikası” ödülü verildi. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla "Beyaz bayrak projesi " çerçevesinde denetim yapıldı. Yapılan denetimde gerekli çalışmaları yapan ve başvuruda bulunan 93 eğitim kurumu 3 yıllık süre ile geçerli okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen "Beyaz bayrak" ödülü ve 32 okul da “Beslenme dostu okul sertifikası” verildi.

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanan okullara sertifika ve Beyaz Bayrak’ları İpekyolu merkez İmam Hatip Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle verildi.

Törene Vali Yardımcıs Sinan Aslan, Vali Yardımcısı Ahmet Başbaydar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Semra Gümüş Gündüz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Mesleki Eğitimden Sorumlu Beyaz Bayrak Koordinatörü Şube Müdürü Mustafa Danışman, Halk Sağlığı Şube Müdürü İlhami İzci ile Beyaz Bayrak alan okulların idareci ve öğretmenleri katıldı.

Ödül töreninde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Semra Gümüş Gündüz ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl’ün konuşmalarından sonra "Beyaz bayrak" ve "Beslenme dostu okul" sertifikası alan okul idarecilerine plaket ve sertifika verildi.