Orgeneral Akar, tatbikatta hedefini başarılı bir şekilde etkisiz hale getiren keskin nişancıyı tebrik etti.
Orgeneral Akar, incelemelerin ilk gününde Ege Ordusu, Hava Eğitim, Personel Okul ve Eğitim Merkez Komutanlıkları ziyaret etti. Orgeneral Akar, Hava Teknik Okullar Komutanlığında; sınıf okulunda eğitim gören subay ve astsubaylar ile Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine hitap etmiş, 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında ise uçuş eğitimlerini ve harbe hazırlığa geçiş eğitimlerini tamamlayan Türk Silahlı Kuvvetlerinin en genç pilotlarının mezuniyet törenine katıldı.
Orgeneral Akar, faaliyetlerin ikinci gününde ise Güney Deniz Saha Komutanlığında Gözetleme ve Koordinasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. ve Amfibi Görev Grup Komutanlığında icra edilen Çıkarma Harekâtı tatbikatını izledi. Ayrıca, Teröristle Mücadele Harekâtına katılan Deniz Amfibi Piyade Tugayı personeli ile görüştü.
Orgeneral Akar daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yanında dost ve müttefik ülke personeline de eğitim veren Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında kursiyer ve öğretmenlerin birlikte icra ettiği Meskûn Mahallerde Teröristle Mücadele Harekâtı tatbikatını izledi. 

Kaynak: Ülke Haber