Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak projesiyle dikkatleri üzerine çeken Şenol Faik Özyaman, Geliştirdiği kurutma ve yakma teknolojisi ile kömür, bitümlü şist, evsel atık ve aklınıza gelebilecek her türlü yakıt kaynağının emisyonsuz (ısı kaybı olmadan) yakılarak çok düşük bir maliyetle enerji ürettiğini savunuyor.
SIFIRA YAKIN EMİSYON

Özyaman, kurdukları kurutma/zenginleştirme tesislerinde ton başına sadece 2 dolar gibi son derece düşük bir maliyetle kömürün nemini yüzde 50’lerden yüzde 5’lere düşürebiliyor ve kalorisini de 2.500 kg/cal artırabiliyor. Geliştirdiği kazan teknolojisiyle de tüm yakıtları sıfıra yakın bir emisyonla yakabiliyor.

AYDA 5 TL ISI PARASI


Sistemin bütün testlerinin ve bilimsel gerçekliğinin yapıldığını söyleyen Özyaman’ın iş ortağı ve dostu Hayri Demirel de "TOKİ'nin bir garajında kazanımızı yaktık. Çıkan kuru havayı garaja verdik, herhangi bir kirlilik tespit edilmedi. Yakılan bitümlü şist, kömürün nem oranına göre yüzde 30-40 daha fazla ısı üretiyor. 110 cm çapındaki bir kazan, 5-15 TL arasındaki bir aidatla 150 dairenin ısınmasını, soğutulmasını ve türbin eklenerek elektriğini sağlıyor" diye konuştu.
AMERİKALILAR KAPMAK ÜZERE

Talip Aktaş'ın aktardığı bilgilere göre Özyaman’ın, Türkiye ve ABD dahil 134 ülkede patentini aldığı buluşunu Amerikalılar kapmak üzere. Oysa Sayın Şenol Faik Özyaman, buluşuna Türkiye'nin sahip çıkmasını istiyor.


Kaynak:Milat/ Süleyman Karakulluk