Yeşilyurt İlçesine bağlı Suluköy Mahallesi’nde bombalı tuzak girişimleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Suluköy Mahallesi’nde yaşayan Özdağ ailesinin sobasında yaşanan patlamayla ortaya çıkan bombalı tuzak olayı ile ilgili bugün yine bir tuzak ortaya çıkarıldı. İlk patlamanın yaşandığı ailenin akrabaları olan bir başka evde cep telefonu şarjı cihazı içerisine yerleştirilmiş bomba olduğu iddia edilen düzenek bulundu.

Geçtiğimiz günlerdeki patlamada ağır yaralı olan Mehmet Özdağ’ın kayın biraderi olan Sadık Öcal, telefonunun şarjı bitince arabasındaki şarj cihazını eve getirdi. Ancak şarj cihazının normalden daha ağır olduğunu fark eden Sadık Öcal, cihazı açınca bir düzenek ile karşılaştı. Durumun jandarmaya bildirilmesi ile birlikte olay yerine gelen ekipler bomba düzeneği olduğu ileri sürülen şarj cihazını güvenli bir bölgeye alarak incelemeye aldı. Bu sırada Malatya Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Ekipleri de olay yerine gelerek düzeneğin etkisiz hale getirilmesi için çalışma başlattı.

Güvenlik önlemleri alındıktan sonra cep telefonu şarjı içerisindeki düzenek kontrollü bir şekilde imha edildi. Jandarma ekipleri evin çevresinde güvenlik önlemleri alırken başka bir bomba düzeneği ihtimali üzerine ev yeniden detaylı bir şekilde arandı.

Ev halkından Mehmet Öncal, son düzeneğinin kardeşi tarafından bulunduğunu belirterek olayın bir terör saldırısı olmadığı görüşünü savundu. Araçlarına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce bırakılan şarj cihazında şüphe üzerine fark edilen düzeneğinin kimin tarafından konulduğu konusunda ise tam olarak bir bilgilerinin olmadığını söyleyen Öcal, ancak aile olarak uzun yıllar önce bir aile ile husumetlerinin bulunduğunu ifade etti.

Sadık Öncal’ın kuzeni olan Ramazan Öncal ise düzeneğin nasıl bulunduğunu anlattı. Ramazan Öncal, son bulunan düzenekle birlikte şuana kadar 7 bomba düzeneği bulduklarını belirterek olayın aydınlatılmasını istediklerini söyledi.

Suluköy’de 1 Şubat’ta yaşanan olayda Mehmet Özdağ’ın odunluktan getirdiği odunları sobaya atmasından bir süre sonra yaşanan şiddetli patlamada odada bulunan Mehmet Özdağ ile birlikte eşi Zahide Özdağ ile çocukları Mehmet, Samet, Serap, Servet ve Seher yaralanmıştı. Patlamadan bir gün sonra odunlukta yapılan incelemede kayısı odunlarının içerisine bomba konulduğu tespit edilmişti. Özdağ ailesinin kayın babasının evinde de bulunan matkap içerisinde de bomba düzeneği bulunmuş ve geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı.

Öte yandan, patlamada gözüne giren şarapnel parçasının beyne hasar vermesi nedeniyle hayati riski bulunan Mehmet Özdağ’ın ise Turgut Özal Tıp Merkezi’nden İstanbul’daki bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.