Ümit KOZAN- Tahsin GÜNER- Muhammet BAYRAM/ANKARA, () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca Bölgesi'nde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 arkadaşıyla birlikte 4 gün önce şehit olan ve Ankara Adli Tıp Kurumu’nda kimlik tespiti tamamlanan Astsubay Üstçavuş Okan Taşan için, Ankara'da cenaze töreni düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangasının omuzunda Kocatepe Camii'ne getirildi, devletin üst düzey yetkililerinin de katıldığı cenaze namazından sonra Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.
Şehit Astsubay Üstçavuş için düzenlenen törene, şehidin eşi Aylin Rahime Taşan polis üniformasıyla, oğlu 4 yaşındaki Meriç ise askeri kıyafetle geldi. Şehit babası Bayram, annesi İsmigüzel ile yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kuvvet komutanları ve çok sayıda kişi de törene katıldı. Törene katılan ve şehir dışından gelen şehidin bazı yakınları cami avlusunun vatandaşlar için ayrılan bariyerlerden ailenin törenin yapıldığı alana alınmamaları üzerine güvenlik gevrevlileriyle aralarında tartışma çıktı.
4 YAŞINDAKİ OĞLU OYUN OYNADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yılmaz, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve protokol üyeleri tören öncesi şehit ailesine taziyelerini sunarken, 4 yaşındaki oğlu Meriç’in babasının şehit olmasını anlamayarak cami avlusunda amcası Cem Taşan ile oyun oynaması görevnlerin yüreklerini dağladı. Amca Cem Taşan, yeğeni Meriç’i kucağına alarak babasının Türk bayrağına sarılı tabutunun yanına götürdü. Ancak küçük Meriç burada da tabuta bakarken gülümsedi.
Cenaze namazının kılınması ardından şehit için dua edilip helallik istenmesi ardından cami avlusunda bariyerler arkasında bulunanlar, tekbir getirirken, 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye slogan attı.
EŞİ GÖZYAŞI VE ASKER SELAMIYLA UĞURLADI
Şehidin cenazesi daha sonra askerlerin omzunda top arabasına konuldu. Törene polis üniformasıyla katılan Aylin Rahime Taşan, eşini, asker selamıyla gözyaşlarıyla, oğlu Meriç ise el sallayarak uğurladı. Şehidin cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI