Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği, Devlet Hastanesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu"na katılarak eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara sertifikaları verildi.
Devlet Hastanesi konferans salonunda yapılan törene Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Deniz Fırat, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Kadir Serkan Türel, Devlet Hastanesi yöneticileri, hastane görevlileri ve kursiyerler katıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili ve aynı zamanda Tıbbi Hizmetler Başkanı Kadir Serkan Türel, 66 kursiyerin katıldığı Hasta ve Yaşlı Refakatçisi eğitimi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Vali Güner’de sertifikalarını alan kursiyerlere uyarılarda bulanarak kentteki sağlık yatırımlarından dolayı gurur duyduğunu belirtti. Güner konuşmasında şunları söyledi:
"Öncelikle bu çok gerekli eğitim programlarını hazırlayan tüm görevlileri kutluyorum. Hizmet sektöründe hizmet sunum tarzları çok ön plana çıkarılır. Bizler bugün Sağlık hizmetleri ile ilgili olarak ilimizdeki yatırımlardan dolayı gurur duyuyoruz. Gerçekten gerek devletimize ait gerekse üniversitemize ait birçok yatırımın çok başarılı bir şekilde gerçekleştiğini görüyoruz. Bir hastanede şöyle bir konferans salonunun ya da toplantı salonunun olması bile gerçekten sağlık hizmetlerinin fiziki anlamda ne kadar mesafe aldığını, ne kadar güzelleştiğini gösteren en güzel örneklerden birisi.”