Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Kırkbulak Köyü İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, köy okulunda büyük bir azim göstererek içeriğinde resim, hikaye ve şiirlerin yer aldığı bir kitap yazdı.
Sınıf Öğretmeni Eren Tüm öncülüğünde okulun 2/A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan kitapta, köyden esinlenerek çizilmiş resimler, şiirler ve hikayeler yer alıyor. İlk baskısı sınırlı sayıda yapılan kitap sayesinde minik öğrenciler küçük yaşta yazar olma duygusunu tatmış oldu. Büyük azimle hazırlanan kitabın baskısını eline alan öğrencilerin heyecanı ise gözlerinden okunuyor.
Öğrencileri ile birlikte kendilerini çok heyecanlandıran bir çalışma yaptıklarını belirten Sınıf Öğretmeni Eren Tüm, öğrencilerin hazırlanan kitaba gözü gibi baktıklarını söyledi. Yapılan çalışmanın önemine vurgu yapan Tüm, “Öğrencilerimle birlikte bir haftalık çalışma neticesinde kitap hazırladık. Bu kitapta öğrencilerimin yazmış olduğu şiirler, hikayeler ve resimler bulunuyor. Bu kitap bir öğrencinin hayal gücünün sınırlarının nereye ulaşacağını bize gösteriyor. Bu kitaptaki her boya darbesi, yazılan her bir kelime, çocukların dünyasını anlamamız açısından bize kolaylık sağlıyor. Çocukların dünyasında kötüye dair hiçbir şey yok, her zaman iyilik vardır. Bu kitapta çocuklar ormandaki hayvanlarla nasıl arkadaş olduklarını, kitapları ne kadar çok sevdiklerini bize anlatıyorlar. Bu çalışma sayesinde öğrenciler kitaplarla aidiyet duygusunu güçlendirdiler. Aynı zamanda ürettikleri şeyi elle tutulur ve gözle görülür bir şekilde görme fırsatı buldular. Genel olarak bu kitap bizim için çok özel ve anlamlı bir çalışma oldu. Köy çocuklarının böyle bir kitap hazırlaması çok güzel bir duygu oldu” diye konuştu.
Kitabın mimarı köyün minik öğrencileri ise, böyle bir çalışma içinde yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, hazırladıkları kitaptan diğer arkadaşlarının da istifade etmelerini sağlayacaklarını belirttiler.