AMASYA (AA) - Taşova Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Vakfı’nın (TEKVA) 17. kuruluş yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Özkan Ağış İlkokulu'nda düzenlenen törene Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, TEKVA kurucu başkanı Özkan Ağış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Belçikalı iş adamı Pierre Melin ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra TEKVA kurucu başkanı Özkan Ağış, "Taşova Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Vakfı benim gibi fakir bir ailenin çocuğu olarak okuyan kişilerin bir araya geldiği ve fakirliğin bir kader olmadığını, bunun mutlaka yenilmesi gerektiğini düşünen ve bu bilinçte olan insanları bir araya getirerek bir güç, bir potansiyel olarak öğrencilere yardımcı olarak kurulmuş bir vakıftır. Aslında vakıflar asırlık çınarlardır. Ortamını bulup iyi sularsak büyür, ulu çınar olur, etrafına gölgelik verir. Bazı destekler yerini bulursa dünyalar kadar kıymetlidir. Şu ana kadar bine yakın öğrenci vakfımızdan burs almıştır. Geçtiğimiz yıl elli öğrenciye burs vermiştik amacımız bu sayıyı arttırmaktır" dedi.

Kaymakam Kurnaz ise, "Taşova’da böyle bir vakfın olduğuna, burada yetişen öğrencilere katkı sağlamasından dolayı çok memnun oldum. İnanıyorum ki bu vakfın destekleri ile bu ilçeden eğitimli kültürlü nice insanalar yetişir" diye konuştu.

Program vakfa katkıda bulunanlara plaket verilmesi ile sona erdi.