Türk-İş Sakarya Başkanlar Kurulu, Eti Bakır Samsun İşletmesi’nde meydana gelen kazayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başkanlar Kurulu adına açıklamayı yapan Türk-İş Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman, “Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde 300 ton ağırlığındaki amonyak tankının kapağının çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişinin ölmesi, çoğu ağır 14 kişinin yaralanması Türk-İş topluluğunda büyük bir üzüntüye neden olmuştur” dedi.

Günümüzde özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma ve esnek çalışma biçimleri ile Türkiye’de sağlıksız ve güvenliksiz bir çalışma hayatının işçilere dayattırıldığını ileri süren Yaman, “Özelleştirildikten sonra Cengiz İnşaat AŞ’nin mülkiyetine geçen işyerinde işveren, Türk Metal Sendikasının örgütlenme çalışmalarını 17 işçiyi işten atarak engellemeye çalışmıştır. Yaşanan facia, işyeri önünde direnen işçilerin Anayasal hakkı olan örgütlenme talebine kulak tıkayan işverenin, iş sağlığı iş güvenliği önlemlerini yeteri kadar almadığının göstergesidir. Hayatını kaybeden ya da yaralanan işçilerin taşeron işçi olduğu da gözden kaçırılmamalıdır. Yaşanan facia, bir iş kazası değil, iş cinayetidir. Türk-İş, yaşanan facianın sorumlularının en kısa sürede bulunmasını istemekte, bu konuda ilgili, yetkili herkesi göreve çağırmaktadır” dedi.

Türk-İş olarak felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Yaman, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.