Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ücretsiz yaz spor okulları büyük ilgi görüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaz spor okullarında 3 bin 516 kişi eğitim alıyor. Bu yıl ‘Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın’ sloganıyla tüm Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinde yaz okulları faaliyetleri başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, çocukların yaz aylarındaki vakitlerini daha verimli geçirebilmesi için ‘Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın’ sloganıyla yaz spor okullarının kapılarını miniklere açtı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, yaptığı açıklamada, yaz spor okullarına gençlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kurslarda gençlere birçok spor dalında uzman eğitmen ve antrenörlerin eğitim verdiğini belirten Bağcı, “Kurum olarak yeni spor alanları kazandırıp, yeni kurslar ekleyerek, spor yapma olanaklarını sağlıyoruz. Asıl amacımız gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Ayrıca gençlerin, başarılı oldukları branşlarda önünü açmak, onları profesyonel yaşama, milli takım kadrolarına kadar taşımak istiyoruz” dedi.

Bağcı, söylerine şöyle devam etti:

“Yaz spor okullarına gelen çocuk ve gençlerimize alanındaki uzman antrenörler tarafından eğitim veriliyor. 5-18 yaş gruplarındaki gençlerimiz, yüzme hariç basketbol, futbol, voleybol, eskrim, masa tenisi, tenis, teakwondo, judo, güreş, atletizm, hentbol, halter, karate, boks, okçuluk, badminton, vücut geliştirme, jimnastik ve kick boks başta olmak üzere toplam 20 farklı branşta açılan yaz spor okullarına uzman antrenörlerimiz eşliğinde ücretsiz olarak ders vermekteyiz. Burada kurslarımızda başarılı olan gençlerimizi belirleyip, spor alt yapısına kazandırmayı hedefliyoruz.”

Seyit Ahmet Bağcı, vatandaşları kurumun spor tesislerinde spor yapmaya davet etti.