Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT'te HDP'nin bölgedeki sokağaç çıkma yasaklarını protesto etmek için aldığı karar üzerine belediye çalışanları 2 günlük oturma eylemi başlattı.
Aralarında Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, HDP İl Başkanı Abdullah Çetin, HDP ve DBP'liler ile belediye çalışanlarının bulunduğu grup, bugün saat 10.00'da belediye binası önünde toplandı. Geniş güvenlik önlemleri altında belediye binası önünde toplanan kalabalık grup adına konuşan HDP Siirt İl Başkanı Abdullah Çetin, şöyle dedi:
"Bölgemizde yaşanan olayları protesto etmek amacı ile belediye binası önünde iki gün boyunca oturma eylemi yapma kararı aldık. Eylem sabah saat 10.00'da başlayacak ve saat 17.00'de bitecektir. İkinci gün ise eylemimiz yine saat 10.00'da başlayacak saat 16.00'da ise yapılacak basın açıklamasının ardından eylemimiz sona erecektir."
Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Belediyesi önünde yapılan açıklama ardından oturma eylemine başlayan HDP'liler ve Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ı arayarak eylemin yasa dışı olduğunu belirttiği öğrenildi. Vali Tutulmaz, Siirt Belediyesi'nin önün kapatıldığı ve bu sebepten ötürü halkın belediyeden hizmet alamadığını belirtmesi üzerine Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da, belediye binasına girişlerin engellemeyecek şekilde belediye binasının önünü açarak, eyleme devam ettiklerini ilettiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI