Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, ilçede sivrisineklerin üreme dönemleri olan bu aylarda ilaçlama çalışmalarına başlandığını ve geçen yıl olduğu gibi 2015 yazında da vatandaşların rahat bir yaz geçireceğini belirtti.
Korkuteli Koordinatörü Hüseyin Karaceliloğlu, köprü altları, dere kenarları, depo gibi alanlarda periyodik olarak larva ve uçkun mücadelesi yapılacağını belirterek, "Kış aylarının hava koşullarını tüm etkisiyle yaşadığımız bugünlerde ekiplerimiz, yeni yıl ile birlikte kışlak mücadelesinde larvasit uygulayarak larvaları kaynağında yok etmekte ve ergin hale geçmesini önlemektedir. Ayrıca belirlenen alanlarda uygun aralıklarla, yeterli dozlarda ilaçlama yapılarak sivrisineklerin çoğalmaları önlenmektedir" dedi.
Yapılan haşere ilaçlamasında ekiplerin Sağlık Bakanlığı’nca onaylı ilaçları kullanacağını bildiren Karaceliloğlu, yağmur suyu kanallarının sıcak sisleme ve el sisleme cihazları ile ilaçlandığını, okul, cami, hastane gibi kamu kurumlarında da ihbar ve şikayet üzerine pire ve keneye karşı mücadele çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.