Mustafa ERCAN/ MERSİN, () - MERSİN’in merkez Mezitli Belediye Meclisi, belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilerin 1 Ocak 2016 tarihinde sözleşmelerinin yenilenmesi ile Kurban ve Ramazan Bayramı'nda taşeron işçilere ikramiye verilmesine ilişkin karar aldı.
Mezitli Belediye Meclis toplantısı CHP’li Başkan Neşet Tarhan'ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, komisyonlardan gelen gündem maddelerinden sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu bölümde, CHP, MHP ve Ak Partili meclis üyeleri birlik olup, taşeron işçiler adına önerge sundu. Meclis üyeleri, taşeron işçilerinin yeni sözleşmelerde bayram ikramiyeleri için el ele verdi. Toplantıda, taşeron işçilerin 1 Ocak 2016 tarihinde sözleşmelerinin yenilenmesi ile Kurban ve Ramazan Bayramı'nda ikramiye verilmesi kararlaştırıldı. Mecliste grubu bulanan siyasi partilerin aldıkları ortak kararla, Mezitli'de birlik ve beraberlik ruhu gözler önüne serdiğini belirten Başkan Tarhan, "Belediyemizin tüm meclis üyeleri, Mersin'de bulunan çeşitli bölgelerdeki belediyelerin meclis üyelerinden çok daha farklı olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Daha önce birçok meclis toplantısında bulundum. Meclisimizin bu iradeyle daha güzel kararlara imza atacağına inanıyorum" dedi.
Her fırsatta Mezitli'yi birlikte yönetip, ortak kararlar aldıklarının altını çizen Tarhan, şöyle konuştu: "Biz bu farkımızı, daha önceki meclis kararımız ve bugün göstermiş olduğumuz tavrımızla ortaya koyduk. Tüm siyasi partili meclis üyelerim, bu salonda her seferinde onurlu bir duruş sergiliyor. Umarım, bu duruşumuz diğer belediyelere örnek olur. Bu davranışımızdan dolayı tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
Başkan Tarhan, toplantıda dağıtılan belediyenin kadınlara yönelik çalışmalarını konu alan 'Mor Bayrak' kitapçığı hakkında bilgi verdi. Daha sonra meclisin Ağustos ayında tatile girmesi nedeniyle, tüm meclis üyelerinin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

FOTOĞRAFLI