Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, 6-10 Nisan 2015 tarihleri arasında “Uluslararası Afiş Festivali” düzenleyecek.
Düzenlenecek etkinlik adına açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Levent Mercin şunları söyledi: “Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü olarak, 6-10 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlemeyi düşündüğümüz “Uluslararası Afiş Festivali” kapsamında, sosyal içerikli, ödüllü afiş yarışması gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca bu hedefe ulaşabilmek için festivalin duyurusunun, bilgilendirmelerinin, eser gönderme işlemlerinin ve değerlendirme safhasının yapılabilmesi amacıyla bir web sitesi açtık. Yarışmaya gönderilecek afiş tasarımlarının, açmış oldukları web sitesi http://www.posterland.org/Home üzerinden çevrimiçi olarak yükleneceği ve afişler yüklendikten sonra, afişlerin jüri tarafından değerlendirilmesi de aynı web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.”
Ayrıca, Uluslararası Afiş Yarışması’nın ana amacının afiş tasarımının gücünü kullanarak “Organ bağışı” konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Mercin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yarışma ile sosyal bir konu (organ bağışı) irdelenerek insanlığa hizmet etmek; grafik tasarımın önemli ürünlerinden biri olan afiş konusunda alana yeni ürünler kazandırılmasını sağlayarak eğitsel bir misyonu yerine getirmek, Türkiye’de ve Dünya’da bu alanda tasarım yapanları aynı platformda buluşturmak da amaçlanmaktadır. Türkiye’de ve Dünya’da bu alanda tasarım yapanları aynı platformda buluşturmayı da hedefleyen Posterland.org Uluslararası Afiş Yarışması’nın duyurulmasını ve geniş kitlelere ulaştırılmasını son derece önemsiyoruz. Ödüllü olan bu yarışmaya katılımı arttırmak suretiyle kamuoyunda farkındalık oluşturmanın kolaylaşacağı görüşündeyiz.”(EFE)