GİRESUN (AA) - Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi'ni tercih edecek şehit veya gazi çocuklarının eğitim ve diğer masrafları okul idaresi ile öğretmenler tarafından karşılanacak. 

Okul müdürü Muhammet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini söyledi. 

Sarı, okul idaresi ve öğretmenler olarak şehit veya gazi çocuklarına destek olmak amacıyla okullarını tercih edecek olanların eğitim ve diğer masraflarını karşılama kararı aldıklarını ifade eden Sarı,"Kapasitemiz kadar şehit ve gazi çocuklarımızı okulumuza seve seve kabul etmeye hazırız. İster yeni kayıt olsun, isterse de nakil olsun öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz" dedi.

Okulun yurt imkanının da bulunduğunu dile getiren Sarı, "Okulumuzu tercih edecek tüm şehit ve gazi çocuklarının tüm masraflarını karşılayacağız. Buna eğitim ve günlük yaşamlarındaki tüm ihtiyaçları dahil. Böylelikle bu vatan için canlarını ve kanlarını seve seve veren şehitlerimiz ile gazi olmuş güvenlik güçleri mensuplarımızın çocuklarına imkanlarımız ölçüsünde destek olmak istedik" diye konuştu.