Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu 2015 yılının 3’üncü Yönetim Kurulu Toplantısını Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında Manisa’da gerçekleştirdi. ZEKA Yönetim Kurulunda ajans tarafından başlatılan 30 milyon TL kaynaklı proje çağrı sürecini değerlendirdi.
Zafer Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu Toplantısı Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığında yapılan toplantıya Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İMİB Birim Başkanı Veli Oğuz, PGUB Birim Başkanı İskender Leblebici, PYB Birim Başkanı Erce Şengül, Manisa YDO Koordinatör Vekili Buket Turamanlar katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Manisa Valisi ve ZEKA Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bektaş, “Zafer Kalkınma Ajansının proje çağırma süreci başladı. Eğitimler devam ediyor. Gelişmeleri birazdan arkadaşlarımız anlatacak biz de izleyeceğiz. Bu proje çağrısına konu olan 30 milyon liralık bir kaynağımız var. Bunun 20 milyon lirası KOBİ’lere 10 milyon lirası da alt yapıya harcanacak. Doğrusu 4 ilin ekonomik büyüklüğünü dikkate aldığımızda 30 milyon liranın çok büyük bir para olmadığını biliyoruz. Ama belki de ajansların en büyük bütçeyle çıkılan proje çağrılarından biri olması itibarı ile bizim tarafımızdan büyük bir para bu. Bu paranın kendisinin büyüklüğünden öte bu parayla tetikleyebileceğimiz yatırım ortamının büyüklüğü önemli. Bizim paralar öyledir zaten. Yani işin tamamını yapmaya yetmezler ama bir başlangıç olurlar. Gerçekten bir niyeti, bir projeyi, bir düşünceyi tetikleyici olarak iş görürüler. Bir süre sonra bakarsınız ki gerçekten işe yaramış. Biz de bu imkanımızın dört ilin ekonomisinde işe yarar projelere harcanması umuduyla sürece devam ediyoruz. Kısaca başta söyleyeceğimiz bu gelişmeleri görüşeceğiz. Proje çağrısının sonuçlarını hep beraber gözleyeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Vali Bektaş’ın konuşmasının ardından toplantı gündeminde yer alan ilerleme raporları, projelerle ilgili talepler, iki toplantı arası ajans faaliyetleri ve 2015 yılı Şubat ayı gelir gider cetveli basına kapalı olarak görüşüldü.