Sağlık Bakanlığı tarafından “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” programı kapsamında Ortaca’da çeşitli okullardan Spor ve Fiziki etkinlikleri seçen ve spor’a özendirilmek amacıyla Ortaokul Öğrencilerine; Ortaca Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile 15 adet bisiklet hediye edildi.
Yapılan bisiklet törenine İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Yeten, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve Şube Müdürü Mehmet Nejat Yıldız, Okul Müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Bisiklet verilen okullar ise; Atatürk Ortaokulu, Çaylı 100.Yıl Ortaokulu,, Eski Köy Ortaokulu, Güzelyurt Şehit Asteğmen Tayyar Milat Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu’ndan birer öğrenciye; Aydınlar Ortaokulu, Dalyan Naciye Tınaztepe Ortaokulu, Ortaca Ortaokulu, Şehit Er Gürsel Çelik Ortaokulu ve Şehit Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu’ndan ikişer öğrenciye bisikletlerini İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Yeten ile İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve Şube Müdürü Mehmet Nejat Yıldız tarafından verildi.
Öğrencilere verilen bisikletler hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve Şube Müdürü Mehmet Nejat Yıldız: “Bu gün burada bulunmamızın nedeni; Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği “Sağlıklı Yaşam ve Hareketli Yaşam” kapsamında ilçemizdeki 15 öğrenciye bisiklet vermek için toplandık. Bu olaydan dolayı Sağlık Bakanlığı Mensuplarına kurumum adına şükranlarıma arz etmek istiyorum. Burada bütün öğrencilerimize verebilseydik, inşallah bunu da görürüz. Katkılarından dolayı tüm personele, Sağlık Bakanlığı çalışanlarına ve personeline teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Yeten ise; “Sağlık Bakanlığımızın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol gereği bütün ilçelerimizdeki okullardaki çocuklarımızın sportif faaliyetlerine özendirmek, sağlıklı yürüyüşünü katkıda bulunmak amacıyla okullarımıza Bakanlığımız tarafından bisiklet bağışı yapıldı. Bu gün burada ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve öğrencilere bisikletleri teslim edeceğiz. İnşallah öğrencilerimiz en iyi şekilde kullanırlar” diye konuştu.