Buca Belediyesi’nin Dünya Çevre Haftası dolayısıyla ‘Geleceğini çöpe atma’ sloganıyla düzenlediği etkinlikte, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet hediye edildi.
Buca Belediyesi, Dünya Çevre Haftası dolayısıyla birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yaptı. ‘Geleceğini çöpe atma’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet hediye edildi. Etkinlikte öğrencilerin ambalaj atıklarından yaptıkları süs eşyaları sergisi de katılımcılar tarafından beğenildi. Öğrencilerin şiirleri, şarkıları ve dans gösterileri ile renklendirdiği etkinlik, miniklerin Gölet içerisinde yaptığı tekne turu ile son buldu.
RESİM YARIŞMASI DÜZENLENDİ
Etkinlikte, ‘Çevremizi Koruyalım’ konulu resim yarışması ile ‘Temiz Çevre Temiz Toplum’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında birinci Nursena Evcim, ikinci Arzu Akbaş ve üçüncü Ceren Tekin olurken; kompozisyon yarışmasında ise Toprak Almaz birinci, Hayrül Nisa Temur ikinci ve Sudenur Genç üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye öğrencilere tablet ve plaket hediye edildi. Öğrencilere ödüllerini belediye meclis üyeleri ile başkan yardımcıları verdi.
ATIK DEĞİL HEDİYELİK EŞYA
Okullar arası atık pil ve ambalaj atıkları toplama yarışmasında dereceye giren okullara da çeşitli hediyelerin verildiği etkinlikte, Mimar Kemalettin İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin ambalaj atıklarından yaptıkları hediyelik süs eşyaları etkinliğe katılan velilerden tam not aldı. Öğrencilerin yine ambalaj atıklardan yaptıkları kıyafetlerinin defilesi de katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Öğrencilerin şarkılar söylediği, şiirler okuduğu ve dans gösterileri ile gün boyu doyasıya eğlendiği etkinlik, miniklerin Gölet içerisinde yaptığı tekne turu ile son buldu.