KAYSERİ, () - KAYSERİ Dünya Ticaret Merkezi’nde 6-15 Kasım tarihlerinde ziyaretçilerine kapılarını açan 4'üncü Kayseri Alışveriş Festivali ilgi gördü. Festival, 230 bin kişilik ziyaretçi sayısıyla, Antalya’daki YÖREX Fuarı'nı geride bıraktı.
Trabzon’dan Malatya’ya, Erzurum’dan Aydın’a, Rize’den Edirne’ye kadar çok sayıda şehrin yöresel ürünlerinin sergilediğini festivalle ilgili bilgiler veren organizasyon yetkilisi Mehmet Saçmacı, daha önce 3 kez gerçekleştirdikleri alışveriş festivalinin 4'üncüsünü gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Fuarda 180 stantta yöresel ürünlerin sergilendiğini ifade eden Saçmacı, “4'üncü Kayseri Alışveriş Festivalimizin son gününde ziyaretçi sayımız 230 bini aşmış bulunuyor. Bu rakam, geçtiğimiz günlerde 132 bin civarında ziyaretçi alan Antalya’daki YÖREX fuarı ile karşılaştırıldığında oldukça önemlidir” dedi. 
Festival kapsamında yöresel ürünleri ile ünlenmiş tüm şehirlerden katılan firmaların ürünlerini ziyaretçilere sunduklarını belirten Saçmacı, “Kayseri’de alışveriş festivalini 4'üncü kez düzenlemiş olmaktan dolayı mutluyuz. Değişik şehirlerin farklı lezzetlerini ve ürünlerini Kayserililerle buluşturduk. Yalnızca Kayseri’den değil çevre illerden de festivalimize ziyaretçi akını yaşadık. Kayseri Alışveriş Festivalimizi önümüzdeki aylarda daha da geliştirerek sürdürmeyi düşünüyoruz. Yılbaşında yöresel ürünler ve hediyelik eşyaların ağırlıklı olacağı bir fuar düzenleyeceğiz” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI