Ortaca Ziraat Odası olağan genel kurulunda mevcut Başkan Salim Çöllü, yeniden seçilerek güven tazeledi.
Ziraat Odası’nın Olağan Genel Kurul Kongresi’nde üyeler tarafından verilen önerge ile Divan Başkanlığına Muhsin Gümüş, Başkan Yardımcılığına Kenan Karahayıt, kâtipliklere ise Şaban Ali Çetin ve Mehmet Gökmen seçildi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan kongreye Başkan Salim Çöllü’nün açılış konuşması ile başladı. Başkan Salim Çöllü Oda’nın bu güne kadar yapmış olduğu çalışmaları anlatıp, oylandı.
Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, görev yaptığı süre içerisinde Ortaca Ziraat Odası’nın daha sağlıklı ve kullanışlı olan yeni bir binaya kavuştuğunu dile getirerek, “Yeni sahip olduğumuz Ziraat Odası Binamızın en alt katını 100 kişilik bir toplantı salonuna dönüştürdük. Üst katı ise, idari bina olarak kullanılırken diğer katlardaki ve eski binamızdan kira gelirlerimiz bulunmaktadır. Ortaca’da daha iyi ürün yetiştirilmesi için üreticilerimize yönelik seminerler ve teşvik amaçlı çalışmalar yapılmıştır. Bu konuda ilçemizden bir çiftçi aile Türkiye’de en başarılı üretici çiftçi ailesi seçilmiştir. Gelecek günlerde soğuk hava deposu yapımını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Odamız bünyesinde bulunan Ziraat Mühendisimiz ücretsiz olarak çiftçilerimize hizmet vermektedir. Bu bağlamda toplantıya katılan tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum” dedi.
Dilek ve temenniler konusunda görüş alışverişi yapıldıktan sonra tek liste ve gizli oylama ile yapılan seçimde; Salim Çöllü, Fahri Anlı, Hüseyin Çomak, Ahmet Manav ve Erol Güzel seçildi.