Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe, Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor'un, 9. hafta karşılaşmalarında çirkin ve kötü tezahürat yaptığı tespit edilen taraftarlarına birer maçtan men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, farklı tribünlerde çirkin ve kötü tezahürat yaptığı tespit edilen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor taraftarlarının, takımlarının ev sahibi olduğu bir sonraki maç için elektronik biletleri bloke edildi. Trabzonspor'un deplasmandaki maçında bu yönde tezahürat yaptığı tespit edilen taraftarlar ise takımlarının bir sonraki misafir ekip olduğu maça giremeyecek.

Fenerbahçe Kulübü ayrıca, Galatasaray derbisindeki saha olayları ve yayıncı kuruluşun müsabakadan önce soyunma odasından görüntü almasını sağlamaması nedeniyle toplam 30 bin lirayla cezalandırıldı. Kurul, Çaykur Rizespor Kulübü'ne de çirkin ve kötü tezahürattan 50 bin lira ceza kesti.

Antalyaspor Kulübü'ne, Beşiktaş maçında yaşanan saha olayları ve stada usulsüz seyirci alınması nedeniyle toplam 115 bin lira ceza verildi.

PFDK, PTT 1. Lig'de Şanlıurfasporlu futbolcu Veli Kızılkaya'ya, Balıkesirspor maçında ihraç sonrası hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç ceza verdi. Veli bu cezayı, çift sarı kart görmesi nedeniyle oynamaması gereken ilk müsabakadan sonra çekecek.

Kurul, Boluspor Teknik Direktörü Cüneyt Karakuş'a da Alanyaspor maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç ve 6 bin 500 lira para cezası verdi.

Ayrıca, PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor, Adana Demirspor ve Adanaspor'un çirkin ve kötü tezahürat yapan taraftarlarına men cezaları verilirken, kulüplere de çeşitli nedenlerle para cezaları uygulandı.