Ömür AVCI/TRABZON, ()– TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şota Arveladze, cumartesi günü sahalarında oynayacakları Bursaspor maçını kazanarak lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.
Trabzonspor, Bursaspor maçı hazırlıklarını bu akşam Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde antrenmanla sürdürdü. Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, antrenman öncesi saha kenarında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün akşam Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te oynanan UEFA Süper Kupa finalini yerinde izlediğini belirterek, “İlk defa Gürcistan’da böyle bir maç oldu. İnşallah bundan sonra daha iyi maçlar da gelecek. Şampiyonlar Ligi finali, UEFA finali gibi. Güzel bir maç oldu. Gerçekten çok güzel bir atmosferdi. Çok büyük oyuncular oynadı. Bizim için maçın uzun olması da güzel oldu. Seyirci 120 dakika Messi’yi seyretme şansı buldu. Çok güzeldi gerçekten. Organizasyon olarak da çok güzel geçti” diye konuştu.
Şota, bir basın mensubunun, “İspanya futbolu ile Türk futbolunu kıyaslarsanız ne söylerseniz?” şeklindeki sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:
“Kıyaslamak doğru değil bence. Barcelona’da dünya yıldızları oynuyor. Herkes yapamaz bunu. Finansal açıdan, isim açısından dünyada öyle iki üç tane kulüp vardır bunları yapabilen. Kıyaslamak onun için bence doğru değil. Biz ne kadar istersek de bu kolay olmuyor. Kıyaslamanın doğru olduğunu düşünmüyorum.”
LİGE İYİ BAŞLAMAK İSTİYORUZ
Şota Arveladze, Bursaspor ile oynayacakları maçla ilgili olarak ise “Kolay takım yok ligde. Geçen sezon bunu gösterdi. Zaten her sezon da bunu görüyoruz. Son 7-8 maç kala, ‘bizim fikstür kolay’ diyen takımlar çok şey kaybetti. Bursaspor bu ligde şampiyon olan iyi bir takım. İçeride oynuyoruz. İyi başlamak çok önemli bizim için. Galibiyet çok önemli. Sadece bunu düşünüyoruz. Rakibe saygılı olarak oynayacağız” dedi. Şota, transfer çalışmalarının da sürdüğünü vurguladı.
3 EKSİKLİ ANTRENMAN
Trabzonspor’un bu akşam yaptığı antrenmana hafif sakatlıkları nedeniyle salonda çalışan Mehmet Ekici ve Aykut Demir katılmadı. Ayrıca transfer görüşmeleri için izinli olan Yatabare de antrenmana katılmadı. Musa Nizam’ın takımdan ayrı olarak düz koşu yaptığı çalışmada bordo-mavililer ısınma hareketlerinin ardından dar alanda top çalışması ve yarı sahada çift kale maç yaptı.

FOTOĞRAFLI