Edirne 6'ncı Asliye Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Çakıcı, savunmasında DKHP/C üyesi hükümlünün koridorda yumruk atmaya çalıştığını, çıkan arbedede infaz koruma memurlarının araya girdiğini, elindeki kalemi savurması sonucu bir memurun alnından yaralandığını ifade etti.
16 Ekim'de Tekirdağ Yüksek Güvenli F Tipi Cezaevinden Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kararıyla Edirne'deki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Çakıcı, "Koridorda bir mahkum telefon görüşmesi yapıyordu. Arkasında da bir görevli vardı. Görevli bana telefon görüşmesi bitti, bir dakikası kaldı, istersen geçelim" dedi.



"DHKP-C'Lİ OLDUĞUNU BİLSEM..."
Ben o şahısın DHKPC'li olduğunu bilsem daha tedbirli hareket ederdim. Ben de sahşi adli mahkum zannettim. Ben de 'benim için farketmez buyur' dedim. Sonra içeri girdim o çocuk bana bakıp güldü. Beni daha müsait sol taraftan getirmesi gerekirken direkt onun hizasından getirdiler. O çocuk bana gülümsedi. Arkasını döndü ve kamerayı kapattı. Arkasında bir memur vardı. 'Bu Aleattin abi değil mi?' dedi. O görevli de 'Bağıra bağıra Aleattin Çakıcı'dır' dedi. Ben de gülüp merhaba dediği için ben de elimi uzatıp 'Merhaba' dedim. Beni getiren gardiyan benim önüme bloke yaptı. O kişi bana gardiyanın omuzunun üzerinden yumruk salladı. Yüzümü çektiğimde yanağımı sıyırıp geçti. Ben de o arada tekme vurdum. Karşı duvara gitti. Bir anda 30 gardiyan çıktı. 3 tanesi bir kolumdan, 3 tanesi bir kolumdan tuttu. Diğerleri de 6-7 kişi diğer şahısı korumaya aldılar. Bir ara beni bıraktıklarında elimdeki cisimle yukarıdan aşağıya attım, gırtlağından aşağıya attım. 2 tanesini tutabildiler, 3'ncüsü ona geldi. Yerden kaldırmadan 4'üncü gardiyanın başına isabet ediyor ve ikisi birden yere düştü" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI TERÖRÜ BİTİRİRSE YARI BAŞKANLIK SİSTEMİ ONA HELAL OLSUN"
Çakıcı, savunmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Terörü bitirirse yarı başkanlık sistemi ona helal olsun. Ömrümde kedi gibi yatmadım. Şu anda Edirne F Tipi'nde kedi gibi yatmıyorum" dedi.
Mahkeme, duruşmayı 12 Temmuz 2016 tarihine ertelerken, cezaevindeki kamera kayıtlarını da incelemek istedi.