Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) yaptığı açıklamada, Rus tur operatörlerinin Türkiye’ye yönelik tur paketi satışları için çalışmalara başladığı bildirildi. Açıklamada, tatil sezonunun bitmek üzere olduğuna işaret edilirken, bu nedenle eylül ve ekim aylarındaki Rus turist akışının nispeten az olmasının beklendiği kaydedildi.

YASAK KALKTI
Charter uçuşların tekrar başlamasıyla tur paketi maliyetinin yüzde 20 ila 30 arasında düşeceğinin belirtildiği açıklamada, tur paketi fiyatları konusunda Türk otellerin yaklaşımının da önemli olacağına işaret edildi. Rus hükümeti dün aldığı kararla, uçak krizinin ardından getirilen Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırmıştı.

2 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Türkiye’ye yönelik ilk charter uçuşlarının 2 Eylül’de başlayacağını belirten ATOR yetkilileri, 15 Rus şirketin charter uçuşlara başlamaya hazırlandığını söylendi.

Rusya’da Türkiye’de tatile yönelik ciddi bir talep artışı olduğu da vurgulandı. Rus hükümeti dün aldığı kararla, uçak krizinin ardından getirilen Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırmıştı.

(Karar)