Yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alanda yer alan fakülte binasında, güncel teknolojiye uygun 24 adet derslik, 24 adet modern donanımlı uygulama ve araştırma laboratuvarı, 2 stüdyo, 2 atölye, 90 metrekarelik alanda 63 kişilik seminer salonu, 104 akademisyen ve idari personel odası bulunuyor. 

Ayrıca 400 metrekarelik kapalı alanda kütüphane, 200 metrekare kapalı alanda 204 kişilik bir konferans salonu, 330 metrekare alanda kantin ve 70 araçlık bir otopark yer alıyor.
2016-2017 eğitim-öğretim yılında açılması planlanan Ziraat Fakültesi binasında incelemelerde bulunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Mart 2014’te başlanan inşaatın son aşamaya geldiğini belirtti. Rektör Yarılgaç, “Her ayrıntının düşünüldüğü bu yapıda, genç nesilleri bilimin ışığında yetiştirecek olmamız kurumumuz, devletimiz, milletimiz adına sevindirici bir gelişmedir. Üniversitemizi her açıdan büyütmeye çalışıyoruz; bütün mesaimizi, gayretimizi bu yönde sarf ediyoruz. Buna bağlı olarak da Ordu Üniversitesi, geçen her yılda hızlı bir gelişim gösteriyor. Tabii ki bu gelişim yeterlidir deyip durmayacağız. Bizler iyinin düşmanı mükemmeldir felsefesiyle hareket ederek Üniversitemiz adına her şeyin en mükemmelini istemekte ve bunun için çaba harcamaktayız. Her detayın hesaplandığı, çağın gereklerine uygun, yapılacak araştırmalar ve çalışmalarla bilimin gelişimine katkı sağlayacak olan yeni eğitim binamız kurumumuz için hayırlara vesile olsun” dedi.