Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in yaklaşık 1 ay önce açıkladığı yeni yabancı kuralının nasıl uygulanacağı konusundaki detaylar henüz belli değil. Demirören’in, yabancı oyuncu kuralı detaylarının birkaç gün sonra da yazılı olarak açıklanacağını söylemesinin üzerinden de 1 ay gibi bir süre geçti ve henüz detaylı bir açıklanma da yapılmadı.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2015-2016 sezonuyla başlayacak ve 4 yıl devam edecek olan yabancı futbolcu kararının akibeti merak konusu. Yabancı kuralı konusunda TFF’nin resmi sitesinden henüz detaylı bir açıklama yapılmazken, başkan Demirören’in, yabancı kuralı ile ilgili değişim kararının detaylarının yazılı olarak birkaç gün sonra açıklanacağı bildirdiği günden bu yana ise yaklaşık 1 ay geçmesi ve hala açıklama yapılmaması kafalarda soru işareti oluşturuyor.
TFF’nin yaklaşık 1 ay önce karara bağladığı yabancı kuralında tek bilinen şey, 4 yıl boyunca bu kararın uygulanacak olması. Bu 4 yılın 3. yılında ise Kulüpler Birliği toplanarak, 4. yılın sonunda da nasıl devam edileceği hakkında yeni bir karar alınması kararlaştırıldı. Ancak yabancı kuralının tek bilineni 4 yıllık süresi ve bir kulübün 28 kişilik kadrosunda 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek olması. Bu sezon uygulanan 5+3 yabancı sınırı kuralından, 14 yabancı kuralına geçilmesi ise kulüplerdeki mali yapılara bakıldığında yeni kararlaştırılan ve henüz detaylı açıklama yapılmayan bu kuralın uygulanamayacağının da belirtisi olarak gözüküyor.
“Bu hafta yapacağımız çalışmalarla yeni kuralın talimatnamesine de son halini vereceğiz” diyen TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in, bu açıklamasının üzerinden 1 ay gibi bir süre geçmiş olması da, ‘Yabancı kuralında sorun mu var?’ şeklinde kuşkular uyandırıyor.