Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasına uygun olarak düzenlenen yarışın 27’ncisi 26 Temmuz Pazar günü İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilecek. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için elemelerden geçen ve yüzmeye hak kazanan isimler bugün açıklanıyor.
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na katılmak için başvuru yapan yüzücü adayları İstanbul, Adana, Ankara ve İzmir olmak üzere 4 farklı ilde gerçekleşen ve 800 metrelik parkurda hakemler eşliğinde yapılan seçmelere katıldı. Bin 86 erkek, 270 kadın olmak üzere toplam bin 356 kişinin katıldığı seçmeler sonucunda İstanbul Boğazında kulaç atmaya hak kazanan isimler Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı resmi internet adresi üzerinden bugün açıklanıyor.
Yüzücü güvenliğinin ön planda tutulması nedeni ile her yıl Boğaziçi Organizasyon Komitesi tarafından belirlenen kısıtlı katılımcı sayısına, bu yıl da kayıt günü bitmeden ulaşıldı. Bu yıl, 2 bin 495 Türk yüzücü adayı ve 55 ülkeden başvuru yapan bin 139 yabancı aday olmak üzere toplam 3 bin 634 başvuru yapıldı. Bu sene 27’incisi düzenlenecek yarışta Türk ve yabancı bin 800’ü aşkın yüzücü kulaç atacak.
BÜYÜK YARIŞ 26 TEMMUZ’DA
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yüzücüler 26 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da Anadolu Yakası’ndaki Kanlıca Vapur İskelesi’nden İstanbul Boğazı’na atlayacak, Yarış Avrupa Yakası’ndaki Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı Rıhtımı’nda sona erecek. Yüzücüler Baltalimanı Koyu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altı, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Bebek Koyu, Kandilli Burnu, Arnavutköy İskelesi, Vaniköy Galatasaray Adası, Kuleli Askeri Lisesi ve Kuruçeşme Feneri önlerinde kulaç atarak, kuzeyden güneye Asya’dan Avrupa’ya doğru yüzecek. Yüzme yarışı sonucunda dereceye girenler genel, yaş ve engelli klasmanlarında ödüllerini alacak.