Davutoğlu ile Bahçeli arasında süren 1 saat 40 dakikalık görüşme sonrası MHP'li Oktay Öztürk açıklamasında, "İç tüzük de gündeme geldi. Anasayasada teklifimiz uzlaşılan 60. maddeden devam etmesi yönündedir. Paralamenter sistemin aksayan yanları varsa gözden geçirilmeli. Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğimizi söyledik. Tartışmaya açık olduğumuzu ama asla kabul edilemez olduğunu söyledik. Bunu konuşmanın dahi lüks olduğunu ifade ettik" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ TARTIŞIRIZ AMA ZİNHAR KARŞIYIZ

Öztürk, "Biz yeni anayasa ile ilgili hassasiyetlerimizi ortaya koyduk. 21. YY'da Türk milletinin önünde teşkil edecek maddelerin anayasadan ayrıştırılması gerekiyor. Sivil iradenin mührünü taşıyan bir anayasanın ortaya çıkması gerekiyor dedik. Bu konularda hemfikirlik ortaya çıktı. İç tüzükteki görüşmeler de gündeme geldi. Tekliflerde bulunuldu. Biz MHP olarak 93 yıllık bir parlamenterler tecrübesiyle, aksayan taraflarının gözden geçirilmesini ve yolumuza bu şekilde devam etmeliyiz dedik. Sayın Başbakan bu noktada 'Hayır parlamenter sistem olmaz' diye bir tabir kullanmadı. Ancak başkanlık sisteminin de tartışılması gerektiğini söyledi. Parlamenter sistemin artık ihtiyaca cevap vermediğini söyledi. Biz başkanlık sistemini tartışacağımızı ama zinhar kabul etmeyeceğimizi söyledik" diye konuştu.

MHP görüşmeyi kamera kaydına aldı mı?

MHP'li Öztürk, MHP'nin görüşmeyi kamera kaydına alınması talebini dile getirdiklerini ancak AK Parti'nin sessiz kaldığını bu nedenle kayda almadıklarını söyledi.

Kaynak : Haber7