Olay, akşam saatlerinden 100. Yıl Mahallesi 1002 Nolu caddede üst katları öğrenci pansiyonu zemin katı ise emlakçı dükkanı olarak kullanılanı Günaydın Apartmanında meydana geldi.
İddiaya göre, mülk sahibi emekli polis R.G’ye ait dükkanda emlak işi yapan Ali Yılgın, işyerini yılbaşında boşaltacağını söyledi. R.G, yaklaşık 2 haftadır dükkanından çıkmayan ve kirasını da ödemeyen emlakçı Ali Yılgın ile görüşmek üzere 78 AJ 071 plakalı traktörü ile dükkana geldi. R.G, traktörünü park ettiği sırada emlak dükkanına çarparak zarar verdi. Bunun üzerine dükkandan dışarı çıkan emlakçı Ali Yılgın (44) ve yanındaki elemanı İbrahim Dursun (25), Muhammet Zayid Karadağ (19), Ali Akgöl (25) ve Mehmet Yıldırım (38) emekli polis R.G’nin (51) üzerine yürüyerek zorla dükkanın içine sokmaya çalıştı. Bunun üzerine R.G üzerine yürüyen şahsılardan kendini korumak isterken, belinde bulunan silahı çıkararak rast gele yere ateş etmeye başladı. Emlakçı Ali Yılgın ile elemanı İbrahim Dursun, silahtan çıkan mermilerle bacaklarından, diğer üç kişi ise kaçmaya çalışırken yere düşerek kırılan camlardan dolayı yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri traktörün yanında yerde kanlar içinde yatan Yılgın ve Dursun’a ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, Karabük Özel Medikar Hastanesine kaldırıldı. Düşerek cam kırıkları ile yaralanan diğer 3 kişi ise polis ekipleri tarafından aynı hastaneye getirildi.
Yaşanan olay sonrası 2 kişiyi silahla yaralayan emekli polis R.G ise silahı ile birlikte olay yerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.