TRABZONSPOR Kulübü Sportif Direktörü Süleyman Hurma, Ersun Yanal’ın yerine göreve başlayan Shota Arveladze'nin Avrupa'nın en önemli teknik adamlarından biri olacağına inandığını belirterek dünyanın büyük kulüplerinin de Shota Arveladze'yi yakından takip ettiğini söyledi.
Bordo mavili takımın kamp çalışmalarını yürüttüğü Hollanda’da antrenmanı izleyen Sportif Direktör Hurma, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni sezonun Türk sporu için hayırlı olmasını dileyen sportif direktör Süleyman Hurma şöyle konştu:
"Trabzonspor'un beklentisi kurulduğu günden beri belli. Şampiyon olmak için yarışmaya çalışan bir kulüp. Zaman zaman bu hedefini gerçekleştirdi, zaman zaman da beceremedi. Sonuçta uzun süre bu yarışın içinde olan, Türk futboluna renk ve yarışmacı ruh katan bir kulübüz. Biz de bu ruhu en iyi bilenlerden biriyiz. Geçmişimizde neler yapıldığını ve taraftarımızın da gelecekte neler beklediğini biliyoruz. Öncelikle o ruhu buraya gelen oyuncularımıza anlatmamız lazım. Onlara, 'Trabzonspor büyük kulüptür. Bunları yapacaktır, insanlar bizden bunları bekliyor. Bu yüzden size değerli ödemeler yapıyoruz' diyeceğiz. Bu sezon içinde bundan daha farklı bir beklenti içinde olmamız söz konusu değil."
TRANSFER İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Hurma, kampa yeni oyuncuların katılıp katılmayacağıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, şu ifadeleri kullandı:
"Transfer esasen çok kolay yapılan bir şeydir. İnsanların istediği parayı verirsiniz, veya önerilen bir oyuncuyu alırsınız. Hemen transfer biter ama biz kendi koşullarımızda, kendi istediğimiz oyuncuları almak istiyoruz. Tabii ki bu süreç alacaktır mutlaka. Süreç alması takımımızı olumsuz etkileyebilir ama bunun için yapacak bir şey yok. Sonuçta bir geçmişin üzerine oturuyoruz. Onu da inkar etmemiz söz konusu değil. Ama yeni oyuncu katılabilir tabi ki. Hangi mevkide olacağını bilemeyiz. Herkes çalışıyor. Bizim her mevkimiz dolu. Yeterince oyuncumuz var zaten. Takımımızı takviye edecek, bir vites öne atabilecek oyuncular arıyoruz. Onu oluşturduğumuzda mevkisi zaten çok önemli olmayacak."
YANAL'IN BİLGİLERİNDEN FAYDALANIYORUZ
Görevden ayrılan Ersun Yanal'ın Türkiye'de değerli bir hoca olduğunu ve bıraktığı programı aynen uygulamaya devam ettiklerini vurgulayan Hurma, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ersun hoca bu ülkede değerli ve önemli bir hoca. Onun bize bıraktığı bilgilerin tamamını ben de dahil herkes kullanmalı. Oradan bizim için uygun olanı alıp kullanacağız. Kamp programını zaten aynen şu anda uyguluyoruz. İkinci kamp programı için henüz net karar vermedik. Oluşacak koşulları bekleyerek karar vereceğiz. Ama bir sorun görünmüyor."
İYİ İNSANLAR BİR ARAYA GELİRSE İYİ İŞLER YAPAR
Shota ile daha önce birlikte uyumlu çalışmalarının Trabzonspor'a fayda sağlayacağının da altını çizen Süleyman Hurma, şöyle devam etti:
"İyi bir süreç olacak. Shota iyi bir insan. İyi insanlar bir arada olduğunda doğru bir iş ortaya çıkar. Hepimizin çok sevdiği kardeşimiz. Trabzonspor camiasının içine 19 yaşında girdi. Ben o günden beri kendisini tanıyorum. Çizgisini, kalitesini, karakterini bozmadan  ve sürekli yükselterek devam eden bir teknik adam. Avrupa'nın en önemli teknik adamlarından biri olacağını, dünyanın büyük kulüplerinin de onu takip ettiğini biliyorum. İnşallah bizde de amacımıza ulaşacaktır. Kişiler arasında anlaşmazlık olmaz. Bilgi alışverişi olur ama anlaşmazlık olmaz."
HATA YAPMAMAYA UĞRAŞIYORUZ
Süleyman Hurma, 2 gazeteciye yasak uygulanarak idmanlara alınmamalarıyla ilgili olarak ise, "Yasak hiç birimizin seveceği bir olay değil. Yönetim Kurulu'nun aldığı bir karar var. O kararın neden alındığını bilmiyorum. Bunları araştıracak vaktim olmadı. Akla uygun bir şey söz konusuysa biz de elimizden geleni yaparız. Ama o yasağı uygulamak gerekiyorsa buradaki Trabzonspor personeline düşen şey de onu uygulamaktır" diye konuştu.
Hurma, birçok oyuncuya transfer teklifi geldiğini ancak bu tekliflerin arzu ettikleri ekonomik düzeyde olmadığını da sözlerine ekledi.