Samsun Canlı Haber TV ekibi olarak 24 Haziran seçimine doğru sokak sokak yaptığımız ‘Söz Milletin’ röportajımızın bu kez konuğu Fatih Sultan Mehmet Caddesi oldu. İşte vatandaşlarla yaptığımız röportajımıza gelen yorumlar:

24 HAZİRAN DEĞİŞİM DEMEK
Arslan Avni SAAT: Öncelikle vatan için hayırlı uğurlu olsun isterim. Halkın dilinden anlamaları gerekmektedir. Benim için önemli olan konu ise, elektrik faturalarıdır. Bunlara bir çözüm bulmaları gerekmekte. 24 Haziran’dan sonra Türkiye değişim sürecine geçecektir. Ekonominin kötü olması ile birlikte gelen içinde çok zor olacaktır. Kim gelirse gelsin bizim için çalışır diye ümit ediyorum. 

KÖTÜ GİDİŞAT SÜRMESİN
Ayhan ÇAKIR: Hangi hayırlı ise Allah’ım başımıza onu getirsin. Önümüzdeki seçim ekonominin durumunu düzeltmeye çare olmayacaktır. Gidişatımız hiç iyi değil. Halk olarak endişe duyuyoruz. Bence en kısa zamanda ne olması gerekiyorsa o olsun. Seçim bu kötü gidişatı düzeltecekse eğer, hemen yapalım.

SİYASET EKONOMİYİ ETKİLİYOR
Yaşar TOK: Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Bizler için çok güzel olacaktır. Hükümet seçim istedi. Biz vatandaşlarda görev olarak gidip sandıklarımız başında oylarımızı kullanacağız.

PARTİLER BİRBİRİNE GİRDİ
Cevdet ÖZCAN: Şu anda bir şey düşünemiyorum. Bunun için daha çok erken. Zamanı geldiği zaman değerlendirip oyumuzu vereceğiz. Partiler birbirine girdiği için ne olacağı belli değil. Dolar aldı başını gidiyor. Dolar arttıkça ekonomi de kötüye gidiyor. 1 buçuk kilo kıyma aldım, 70 lira para verdim. Ben alsam diğeri alamıyor. Çok pahalı. 

EKONOMİ İYİ, BUNDAN İYİSİ CAN SAĞLIĞI
Cemil MEYDAN: Recep Tayyip Erdoğan işi götürür diye düşünüyorum. Ondan başka adam yok, olsa da oyumu ona verirdim. Ekonomi şu an çok iyi. Bundan iyisi can sağlığı. Dolar ve euroyu indirirse daha iyi olur. Milletin borcu azalır.

SEÇİMLER GEREKLİ DEĞİLDİ
Cüneyt GÜNER: Hayırlısı neyse o olsun. Benim fikrim iktidardaki partinin seçimi kazanacağı yönünde. Seçimden sonra Dolar ve Euro değişmez. Ekonomi düzelmez. Seçimler gerekli değildi. Her seçimde zam geliyor ve ekonomi bozuluyor. Bizim ülkemizin doğasında bu var, yapacak bir şey yok.

EKONOMİ SEÇİLECEK KİŞİYE BAĞLI
Mustafa GÜNEY: Hayırlısı neyse o olsun, başka bir şey düşünmüyorum. Ekonominin düzelmesi seçilecek olan kişiye bağlı. Kimin seçileceğini kestiremiyorum. Şuanda çok büyük bir yarış var, uzun zamandır bu kadar eşit giden bir yarış görmemiştim.

EKMEĞİMİZİ KİM VERİRSE ONA GİDECEĞİZ
Sadullah AKÇAY: Ekmeğimizi kim verirse ona gideceğiz. Ekonominin düzelmesi için milletimizin çalışması gerekiyor. Herkes ekmeğinin peşinde, kim ekmek verirse millet ona oy verecek.

BUNDAN DAHA İYİ EKONOMİ OLMAZ
Şaban ÖZDEMİR: Benim oyun Recep Tayyip Erdoğan’adır. Onun gibi biri başımıza gelebilir mi. Kılıçdaroğlu televizyonda ne konuştuğunu bilmiyor. Bundan daha iyi ekonomi olmaz. Iraklı ve Suriyelileri bakıyoruz bundan daha iyi bir şey olur mu. Hastanelere ve yollara bir bakın. Her şeyimiz iyi durumda. Onu Allah’tan başka kimse yıkamaz. Ancak ölürse biter. 17-18 senede Türkiye ne hale geldi. Bal tutan parmağını yalar. Yemiyor mu, yiyor. Tabi ki de yiyecek. 

TÜRKİYE'YE YAN BAKANLAR
Şerif SAYAN: Recep Tayyip Erdoğan bana baktı. Param yoktu paramı verdi. Şu an bin 500 TL maaş alıyorum. Allah bereket versin. Türkiye’ye millet yan bakıyor. Onun işi de çok zor. İnşallah seçimlerden sonra durumumuz iyiye gider. Diğerleri daha cahil. Şunu yapacağız, bunu halledeceğiz diyorlar ama çok zor. 

SEÇİMLERİN EKONOMİYE YARARI OLMAYACAK
Okan AKŞAHİN: Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda ekonomimiz çok kötü durumda. Seçimlerin ekonomiye yararlı olacağını düşünmüyorum. Bundan sonra da iyi olacağını zannetmiyorum. 

ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLISI OLSUN
Mehmet METE: Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti alır diye düşünüyorum. Herkesten ileride olduğu çok açık. 

HENÜZ KARARIMI VEREMEDİM
Nurettin YILMAZ: Henüz kararımı vermedim. Ekonomi bozuk mu ki düzelecek. Bayramdan sonra kime oy vereceğimi düşüneceğim. 

Röportaj: Deha İŞLER-Emre ÖNCEL