Pursaklar Belediyesi, açtığı Osmanlıca kursu ile personelin Osmanlıca’yı okumasına ve yazmasına imkan sağladı.
Pursaklar Belediyesi Merkez Bina’da personele yönelik açılan Osmanlıca kursu büyük ilgi gördü. Yazılı tarihi yaşatmak ve geçmişle olan bağı korumak için önemli bir adım olan Osmanlıca kursuyla ilk defa belediye personeline eğitim veriliyor.
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, milli kültürün temelini teşkil eden eserlerin çoğunun Osmanlıca olduğuna dikkat çekerek, yeni nesillerin bunlardan mahrum kalmaması gerektiğini ifade etti. Çetin yaptığı açıklamada, “Yeni nesiller bir çeşme kitabesi, tarihi bir çarşı girişi veya Osmanlıca metinlerin yer aldığı birçok tarihi zenginliğin muhtevasını ve estetik zevkini yudumlamaktan mahrumdur. Bizden sonraki nesillere milli kültürümüz adına bir köprü olabilmek ve bu mirasa sahip çıkmak, asırlarca cihana hükmetmiş bir milletin evlatları olarak kültür birikiminden faydalanmak istiyoruz. Osmanlıca’yı öğrenmek öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin vicdan muhasebesinde ecdadına ve tarihine karşı vadesi çoktan dolmuş bir fikir borcudur” dedi.
Her hafta Salı ve Perşembe günleri Merkez Belediye binasının 4. katında saat 18.00 ila 19.00 arasında Osmanlıca kursu hizmet veriyor.