Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER)’nde şairler, Şiir Şöleni’nde Ramazan Bayramı ile ilgi şiirler okudular, ozanlar bayramla ilgili sazları eşliğinde türküler söylediler.
Yazarlar bayramla ilgili anılarını paylaştılar. Şairler, yazarlar, ozanlar birbirleriyle bayramlaşarak gönül sohbetinde bulundular. EŞYODER’in Şiir Şöleni’nde etkinlik programının sunumunu, dernek üyesi şair İbrahim Gülbay yönetti. Şairler, yazarlar ve ozanlar; dernek binasında toplanarak bayram için kendi yazdıkları şiirleri sıra ile okudular. Ozan Arif Çayır ve Zakir Akgül bayram için kendi derledikleri türküleri sazları ile birlikte söylediler. Yazarlarda bayramla ilgili anılarını anlattılar.
Etkinlik sonrası EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar yaptığı açıklamada, ’’Ramazan Bayramından sonra; dernek binamızda ilk Şiir Şöleni’mizi bayramla ilgili şiir okunması, ozanların bayramla ilgili sazları ile türküler söylemesi ve yazarlarımızın bayramla ilgili anılarını arkadaşları ile paylaşmasına ayırdık. Güzel ve verimli bir Şiir Şöleni oldu. Dernek üyesi şairler, yazarlar ve ozanlarla bayramlaştık ve bayramlarını kutladık. Şairlerimiz, halkın temsilcisidirler. Şiirlerimiz, ülkemizin her konuda aynasıdır. Şairlerimiz şiirlerini okuyarak sevinçlerini paylaşıyorlar ve kederlerini de paylaşarak, keder ve sıkıntılarından kurtuluyorlar’’ diye ifade etti.
Program sonunda, şairlere yiyecek ikramında bulunuldu.