Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE feribot iskelelerinde Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü dönüş yoluna çıkan tatilcilerin kent merkezinde gündüz başlayan uzun araç kuyrukları, gece de artarak devam ediyor. 
Kurban Bayramı tatiline çıkan vatandaşlar, bayramın 3'üncü günü dönüşe geçti. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinden İstanbul'a geçmek isteyen tatilcilerin kullandığı güzergahlardan biri olan Çanakkale Boğazı'nda öğle saatlerinden itibaren araç kuyruğu oluşmaya başladı. Çanakkale'de şehir içindeki cadde ve sokaklardaki araç kuyruğu kilometrelerce uzadı. Kentin ana caddeleri ve bu caddelere bağlanan ara sokaklar da araçlarla dolunca kentin trafiği kilitlendi. Kentte ilk kez bu kadar uzun araç kuyruğu ve trafik olduğu görüldü.
Çanakkale şehir içindeki yoğunluk Lapseki-Gelibolu ve Çardak-Gelibolu hattında da devam ediyor. Araç kuyruğunu eritmek için Gestaş firmasına ait feribotlar, Çanakkale'den Kilitbahir Köyüne ve Eceabat İlçesine toplam 7 feribot ile kesintisiz sefer yapılıyor. Aynı şekilde yoğunluk yaşanan Lapseki-Gelibolu hattında da 4 feribot ile 24 saat aralıksız seferler devam ediyor. Araç kuyruğunun sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI