SERCAN SAPANATAN-İSTANBUL-

Beşiktaş Kulübü eski yöneticilerinden Serdal Adalı 1903 Dolmabahçe Grubu'nun İstanbul'da düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı. Beşiktaş kongre üyeleri ile Beşiktaş'ın gündemini değerlendiren Serdal Adalı, siyah beyazlı kulübün yeniden gündemin de olan Quaresma ve diğer transferler, Beşiktaş Kulübü başkanlık seçimi hakkında basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu.

"HER BEŞİKTAŞLI GİBİ QUARESMA'YI TEKRAR BEŞİKTAŞ FORMASI İLE SAHA DA GÖRMEK BANA MÜTHİŞ BİR ZEVK VERİR"

Açıklamalarına kendisinin Beşiktaş'ta yönetici olduğu dönem transferini gerçekleştirdiği ve "manevi oğlum" dediği Portekizli yıldız oyuncu Ricardo Quaresma hakkında başlayan Serdal Adalı "Her Beşiktaşlı gibi Quaresma'yı tekrar Beşiktaş forması ile saha da görmek bana müthiş bir zevk verir" dedi. Adalı "Öncelikle beni bugün buraya düzenledikleri iftara davet eden Beşiktaş Kongre Üyelerine teşekkür ederim. Çok nezih ve güzel bir ortam da iftarımızı yaptık. Burada Beşiktaş'ın dertlerini,sorunlarını tartışma ortamı bulduk arkadaşlar ile, her şey güzeldi. Tabii Beşiktaş'ın bitmeyen gündemi Quaresma. Ben kendisi ile Türkiye'den ayrıldığından beri yüz yüze konuşma fırsatım olmadı. Devamlı ortak arkadaşlar vasıtasıyla birbirimize selam yollamakla iyi olduğumuzu bildirmekle geçirdik. Ben kendim her Beşiktaşlı gibi Quaresma'yı tekrar Beşiktaş forması ile saha da görmek bana müthiş bir zevk verir. İnşallah bu transfer gerçekleşir. Ben de çok mutlu olurum onu tekrar göreceğim için. Hangi Beşiktaşlı Quaresma'yı tekrar göreceği için mutlu olmaz ki ? İyi olur kesinlikle" şeklinde konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN BEŞİKTAŞ'IN SAHA DA İHTİYACI OLAN FUTBOLCULARI TRANSFER ETMESİ"

Fikret Orman ve yönetiminin genel durumu hakkında yorum yapmak istemediğini belirten Adalı, transfer konuları hakkında ise siyah beyazlı yönetimin biraz geç kaldığını söyledi. Serdal Adalı "Transfer konularında rakiplerimize göre biraz geride kaldığımızı görüyorum. Rakiplerimiz transfer çalışmalarını daha erken bitirdiler. Umarım ki bizim yönetim kurulumuz da bir an önce bu transfer sorularının cevaplarını bir an önce transfer yaparak cevaplarlar, yerine getirirler. Geçen günlerde yine böyle bir toplantı da söyledim sırf rakiplerimiz transfer yapıyor diye gidip transfer yapma gibi de mecburiyetimiz yok . Önemli olan Beşiktaş'ın saha da ihtiyacı olan futbolcuları transfer etmesi. Bu futbolcular yıldız da olabilir yada olmayabilir. Bana göre yıldız futbolcu formasının hakkını veren futbolcudur. Tahmin ediyorum yönetim kurulu bir an önce bu transfer çalışmalarını bitirir. Bende bir Beşiktaş taraftarı olarak bekliyorum bu transferleri " ifadelerini kullandı.

"BENİM DÜŞÜNCEM LİG SÜRDÜĞÜ ZAMAN YAPILACAK BİR SEÇİMİN BEŞİKTAŞ'A BİR FAYDA GETİRECEĞİNİ ZANNETMİYORUM"

2013 yılında yapılan Beşiktaş Kulübü olağan seçimli kongresin de başkan adayı olan ve Fikret Orman'a karşı seçimi kaybeden Serdal Adalı "Bir daha ki seçimde Beşiktaş Kulübü Başkanlığına aday mısınız ? " sorusuna Adalı " Açıkçası seçim tarihi net bir şekilde belli olmadan adayım yada değilim açıklamasını yapmayı doğru bulmuyorum. Başkan Fikret Orman Mayıs ayında düzenlenen Beşiktaş Kulübü Mali Genel Kuruldan hemen 30 gün sonra bir seçim olacağı irtibası uyandırdı bende ve diğer kongre üyelerinde. Ama yapılmadı. Ben ve arkadaşlarım tarih belli olduktan sonra oturup Beşiktaş'a eğer faydalı olacaksak , yani sırf aday olmak içinde Beşiktaş Kulübü Başkanlığına aday olmam. Dediğim gibi faydalı olacağımıza inanırsam adaylığı oturup konuşuruz. Ama benim düşüncem lig sürdüğü zaman yapılacak bir seçimin Beşiktaş'a bir fayda getireceğini zannetmiyorum. Ne kadar dikkat edilirse edilsin seçin süreci futbol takımını ve diğer branşları etkiler. Yönetim kadrosu değişikliği beklentisi etki yapar. Tabii bunda da mevcut yönetim kurulunun ve başkan Fikret Orman'ın alacağı kararı bekliyoruz. İnşallah düzgün bir zaman seçerler. Beşiktaş'a yararlı olacak bir zaman seçerler " dedi.

"UMARIM FİKRET ORMAN SEÇİM ÇALIŞMALARINI BİTİRDİKTEN SONRA BİZE SEÇİM TARİHİNİ BİLDİRMEZ"

"Sizin için en uygun zaman lig bitimi mi ?" sorusuna Serdal Adalı "Tarihi belli olduktan sonra bizim hayır bu zaman bizim seçim için uygun değildir deme gibi bir lüksümüz yok. Hakikaten Beşiktaş'ın bize ihtiyacı varsa çıkar aday oluruz. Bu arada gördüğüm kadarıyla Ramazan ayı boyunca Fikret Bey seçim varmışcasına çalışmalarına devam ediyor. Umarım Fikret Orman seçim çalışmalarını bitirdikten sonra bize seçim tarihini bildirmez. Bizim beklentimiz bu yönde" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN ŞU AN Kİ MALİ DURUMU KORKUTMAZ"

Beşiktaş'ın yaşadığı mali sıkıntılar ve UEFA'nın almış olduğu transfer yasağı konuları hakkında ise "Bizi Beşiktaş'ın şu an ki mali durumu korkutmaz. Beşiktaş'ın mali problemlerinin çözümü bizim kafamızdadır. Benim ve ekibimin bu konu hakkında çözümleri vardır. Bizi kulübün şu an ki mali tablosu korkutmasa da 3 sene içinde 500'den 1 milyara gelmesi de hoş bir tablo değil tabii " dedi.

"HASAN ARAT BENİM AĞABEYİMDİR"

Beşiktaş'ta muhalefetin önemli isimlerinden olan ve 1 ay önce 'ya özel verdiği röportajda "Bundan sonra Türkiye'de görev alırsam bu Beşiktaş olacaktır" diyen Hasan Arat ile de ilgili olarak Serdal Adalı "Hasan Arat benim ağabeyimdir. Aşağı yukarı gençlik yıllarımız beraber Adana'da geçmiştir. Kendisi ile iyi de tanışırız ve görüşürüz. Beşiktaş Başkanlığını da fazlasıyla hak eden insanlardan biridir bu camia da. Ama kendisi ile de oturup da nasıl yaparız diye fikir alışverişinde bulunmadık Hasan Ağabey ile. Ama tabii bulunuruz da . Zaten kendisi ile birlikte yan yana geldiğimizde birinci konumuz her zaman Beşiktaş'tır. Ama demin de dediğim gibi ortada daha bir seçim tarihi yokken adaylar yada adaylık konuşmak çok da uygun değil" açıklaması yaparak röportajını bitirdi.