Ev tekstili ve aksesuarları konusunda dünyanın en büyük fuarı olan Heimtexstil, bu yıl 44. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, fuara katılarak firmalara moral verdi.
Ev, otel ve restoran tekstili konusunda uzmanlık sahasında yeni bir bakış getiren fuara dünyanın 60 ülkesinden 2 bin 700 katılımcı ürünlerini sergilerken, Türkiye de 159 firma fuara katıldı. 14-17 Ocak tarihleri arasında açık olacak fuarı 140’a yakın ülkeden 70 bine yakın sektör temsilcisinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de fuara katılan firmaları ziyaret ederek moral verdi. Bol kazançlar dileyerek işadamlarıyla bilgi alışverişi yapan Bakan Zeybekci, Türkiye’nin ev tekstili konusunda geldiği yerin gurur verici olduğunu belirterek, “Ev tekstili konusunda Avrupa’da 1 numara ve Dünya’da ise ilk üçün arasında bulunuyoruz. Türkiye’nin tekstil ihracatında 27 milyar ihracatın 5 milyarı ev tekstiline ait” dedi.
Zeybekci, “Türkiye 90’lı yıllarda bu Heimtekstil fuarını oh firma ile katılırken şimdi ise 157 firma ile dünya ile yarışıyoruz. Stantlarımız son derece modern çizgilerimiz uluslararası kalitede de ve tercih edilen konumdayız. Eskiden hiçbir Avrupalı bizimle yan yana durmak istemezken şimdi mallarına bu ürün Türkiye’de dokunda Türkiye’de dikildi diyerek yazmaları bizim ne seviyelere geldiğimizi gösteriyor. İTMA Fuarı tekstil makine fuarıdır. Artık bu fuara 150’nin üzerinde Türk firması ürettiği makinelerle katılıyor. Yani bir zamanlar yüzde yüz makinelerini dışarıdan alan Bir Türkiye’ye şimdi teknoloji transfer eder duruma geldi. Türkiye fason üretimden yola çıkarak kendi markalarıyla dünyada kabul görmüştür. Türk malı prestij ürünü haline geldi. Ülkemizin ihracatı 4.2 artarken tekstil ihracatımız yüzde 9 artmıştır. Tekstil sanayimiz geleceğin en güçlü sektörlerinden olacaktır. Bakanlık olarak her türle desteği veriyoruz ve yermeye devam edeceğiz” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci İhracatını arttırabilmek için dünyanın farklı merkezlerinde Türk ticaret merkezleri açılarak Türk işadamlarına hizmet verileceğini söyleyerek 2023 hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.
Ev tekstili ve aksesuarları fuarında, perdelik ve döşemelik kumaşlar, duvar kağıtları ve duvar kaplamaları, perde aksesuarları, güneş koruma sistemleri, broderi nakış, mobilya kumaşları ve derileri, yatak ekipmanları, yatak koruyucuları, yatak örtüsü, battaniye, yastık, yataklar, havlu, banyo paspasları ve halıları, banyo perdeleri ve aksesuarları, masa örtüleri, masa aksesuarları ve dekorasyon malzemeleri ve mutfak tekstili konusunda ürünler sergileniyor.
Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde düzenlenen organizasyona Bursa Fuara Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 58 katılımcı ve 140 kişilik bir heyetle katıldı. Bakan Zeybekci’ye ziyaretinde Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Frankfurt Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve kalabalık bir heyet eşlik etti.