Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Beşiktaş’ın Club Brugge ile yapacağı Avrupa Ligi karşılaşması öncesinde umutlu konuşarak, “İnşallah Beşiktaş turu garantileyecek skoru ilk maçta alır ve yoluna devam eder” dedi.
Bakanlık binasında gazete ve televizyon kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş’ın Avrupa’da da ligde de iyi bir grafiğe sahip olduğunun altını da çizdi. Kısa bir süre önce kendisini ziyarete gelen Belçikalı siyasetçilerin de iddialı konuşmalarına tanık olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Doğrusu şaşırdım. Çok iddialılardı ve turu geçeceklerine de inanıyorlardı doğrusu" şeklinde konuştu.
"YENİ MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK"
Kulüpler Birliği Vakfı’nın geçtiğimiz gün açıkladığı yeni modelle ilgili de bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, sürecin hayata geçebilmesi için tartışılmaya ve zaman ihtiyaç olduğunu belirtti. Kendisinin de katıldığı bir toplantıda konuyla ilgili kulüp yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Kılıç, "Avrupa’dan çeşitli modeller incelendi, incelenecek. Özellikle finansal konularda ciddi bir değişim öngörülüyor. Almanya örneğin Dünya Şampiyonu oldu ama nasıl bu seviyeye yeniden geldi. 10 yıllık bir çalışmadan bahsediyoruz. İngiltere modeli var. Tamamen farklı. Arkadaşlarımız bitirince gelecekler ve üzerinde görüş alışverişinde bulunacağız, duruma bakacağız" açıklamasında bulundu.
Konu ortaya çıktığında ilk akla gelen soruların başında küme düşme olursa ne olacak konusu geldiğine de dikkat çeken kılıç, "Düşenler gider, gelenler, düşenlerin yerine geçer" dedi.
"PASSOLİG ŞİDDETİ AZALTTI"
Passolig uygulamasıyla ilgili elde edilen sonuçların olumlu olduğuna da işaret eden Bakan Kılıç, Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde sahaya bir iki pet şişe ve hakeme atılan bir cisim dışında yoğun bir olay olmadığını hatırlatarak, "Onları da atanlar tespit edilerek gerekli işlemler yapılacak" ifadesinde bulundu.
Özellikle sahaya atılan maddeler konusunda uyarıda bulunan Çağatay Kılıç, "O maddeler futbolcuya gitmiyor ki, hakemi, emniyet görevlisi, güvenlik görevlisi, top toplayıcı çocuklara kadar herkes rahatsız oluyor ve tehlike altında kalıyor. Bunların azaldığına, şiddetin daha önceki görüntüsünden azalmak suretiyle çok farklı bir noktaya geldiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
KKTC İLE İŞLER YOLUNDA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’la da geçtiğimiz gün yaptıkları görüşmeden bahseden Bakan Kılıç, "Sıkıntı olan konuları yoluna koyma adına önemli adımlar attık. Sayın Denktaş mutlu ayrıldı. Daha önce yaşanan gelişmeler ve yapılan açıklamalardan herkes rahatsız oldu ama şu anda bunları geçmiş durumdayız" sözlerini sarf etti.
KKTC Futbol Federasyonu Başkanı bir süre önce KKTC’den bonservis bedelsiz genç futbolcu transferi nedeniyle Rum Kesimi Futbol Federasyonu’na bağlanacaklarını ifade etmiş, bunun üzerine Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören KKTC’ye giderek sorunun çözülmesi için adımlar atmıştı.
Bakan Kılıç, Club Brugge - Beşiktaş Avrupa Ligi karşılaşmasını izlemek üzere bugün Belçika’ya hareket edeceğini de sözlerine ekledi.