AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayları Av. Ali Özkaya ve Akif Özkaldı, Dinar merkez ve mahalle muhtarlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Dinar merkez ve köylerinde bulunan sulama sorunlarının gündeme geldiği toplantıya katılan milletvekili adayları Ali Özkaya ve Akif Özkaldı, muhtarları dinledi. Toplantıda konuşan eski DSİ Genel Müdürü ve milletvekili adayı Akif Özkaldı, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte Dinar’a milyonlarca TL’lik büyük yatırımların yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini söyledi. Köy muhtarlarının sorunlarını da dinleyen Özkaldı şunları söyledi:
“’Bin günde bin gölet’ projesi kapsamında Dinar’da birçok çalışmamız oldu. Saz ovası kapalı sulama sisteminde yaşanan sorunları çözeceğiz. Dombay Ovası kapalı sulama sistemi projesi bitmek üzere, buda yakın zamanda yapılacaktır.”
Muhtarlarla yapılan toplantıda, Dinar ve bölgesinde yaşanan sulama sorunlarının giderileceğini belirten milletvekili adayı Av. Ali Özkaya ise, Dombay ovası olarak adlandırılan bölgede 100 bin dekar arazi olduğunu ve bu arazinin bir bütün olarak görülmesi için yetkili mercilere başvurulduğunu dile getirdi. Sulama projelerinin baştan en sağlam ve sağlıklı bir şekilde yapılmasının en doğru yol olduğunun altını çizen Özkaya, “Öncelikle ismi Karakuyu sulaması olan projenin isminin Dombay Ovası Kapalı Sulama Sitemi olarak değiştirilmesini istiyoruz. Çünkü Dombay Ovası bir bütün şekilde düşünülüp ona göre proje yapılmalıdır” diye konuştu.