Ordu’nun Fatsa ilçesinde daire amirleri ve muhtarlar koordinasyon toplantısı yaptılar.
Ordu Büyükşehir Belediyesi üst birim yöneticileri ve Fatsa’daki daire amirleri düzenlenen koordinasyon toplantısında mahalle muhtarlarının acil talep ve sorunlarını dinledi. Koordinasyon toplantısının açılış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, tüm hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacaklarını belirterek, “Büyükşehir olmakla beraber son bir yılı geride bıraktık. Büyükşehir olmadan önce büyükşehir olmak için çok uğraştık. Gerçekten bugün bütün kararlılıkla söylüyoruz iyi ki büyükşehir olduk, büyükşehir Ordu için büyük bir kazanım. İlk kurulduğu anda birtakım doğal sıkıntıların meydana geldi. Çocuk dahi doğduğunda bir emekleme süreci yaşıyor ama sonrasında koşuyor, rekorlar kırıyor. İnşallah büyükşehir de öyle olacak. Hükümetimiz başta olmak üzere tabii ki dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve hükümetimizin temsilcileri bakanlarımız ve değerli milletvekillerimiz ile birlikte hükümetimizin desteğiyle büyükşehir öncülüğünde ilçe belediyelerinin de katkılarıyla birlikte bu hizmetleri hep birlikte yapacağız. Ben inanıyorum ki bu zamana kadar yapılan hizmetlerin çok daha fazlası olacak. Büyükşehir ile birlikte biz de sisteminizi yeniden kurduk, ekiplerimizi ona göre düzenledik, dolayısıyla ilk bir sene asla kimse karamsarlığa kapılması. Bugün geldiğimiz noktada hem ilçe belediyesi olarak hem de büyükşehir olarak çok daha iyi noktadayız. Bu yazın inşallah herkes görecek geçen seneye mukayese edilemeyecek derecede bu sene büyükşehir farkını gösterecek çünkü hazırlıklar gerçekten çok ciddi. Havaların iyileşmesi ile birlikte hizmetler hızlı bir şekilde faaliyete geçecek. Büyükşehir hizmet noktasında bir fırsat demiştik. Ben bugün bu gördüğüm tabloda bu sözümü yineleyerek ifade etmek istiyorum 2-3 katı hizmet olacak, diye söylemiştim. Şu anda Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu sadece hazırlık çalışmaları ihalesini yaptığı programını yaptığı iki katını değil en az 5 katını yapacak. Bu yazın bütün mahalleleri öncelik yol olmak kaydıyla çok yoğun bir çalışma olacak. Biz büyükşehir 1 yıllığına olmadık, 5 yıllığına hizmet yetkisi aldık sizlerden ama 5 sene sonra da hizmetler bitmeyecek. 5 yılın sonunda baktığımızda bir önceki döneme mukayese ile Ordu ilimize yapılacak olan hizmetler Fatsa ilçemize yapılmış hizmetler bir önceki dönemin 5 katı 10 katı olacak. Bugünden onu görüyorum. O yüzden asla kimse karamsarlığa kapılmasın. Büyükşehir çok büyük bir fırsattır. Destek veren, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kaymakam Mehmet Yapıcı, bu toplantının siyasi bir toplantı olmadığını belirterek, “Bu toplantı hem belediyemizin hem sayın milletvekilimizin hem Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilçe belediyemizin istediği bir toplantı. Kamuda görevlerin birbirine karışması söz konusu son zamanlarda. Büyükşehir olduktan sonra zaman zaman mahallelerimiz kendilerine muhatap bulmakta zorlanıyor. Biz kendilerine her zaman muhatabız. Burada hep beraber bunu çözmeye çalışacağız. Burada kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri var. Muhtarlarımız her zaman başımızın tacı, demokrasimizin kılcal damarları. Burada muhtarlarımızın isteklerini değerlendireceğiz” diye konuştu.
AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ise yaptığı konuşmada muhtarların mahallelerinin sorunlarını en iyi bilen kişiler olduğunu ifade ederek, “Büyükşehir mantığı ile yürütülecek olan hizmetlerin daha sağlıklı daha verimli yürütülebilmesi için bir ilçe koordinasyon toplantısı olarak bu toplantıyı değerlendirebiliriz. Bu tür toplantılar belli periyotlarda yapılması gereken toplantılardır. Elektrik, su, yol ve diğer hizmetler hep ayrı idareliklerdir. Muhtarlar hem devleti temsil ederler hem de hükümeti temsil ederler. Dolayısıyla mahallelerde en iyi sorunları devletin birimlerine aktaracak kişiler muhtarlardır. Bu toplantıyı iki ayda bir yapmak lazım” şeklinde konuştu.