Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 2003-2004 eğitim-öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlayan Fenerbahçe Koleji, önümüzdeki sezondan itibaren Anadolu’da şubeleşmeye başlıyor. Bu kapsamda Mersin’de açılacak ilk Fenerbahçe Koleji şubesinin imza töreni gerçekleşti.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü’nde düzenlenen imza töreninde Fenerbahçe Asbaşkanı Salih Ozan Balaban, Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan, Mersin Fenerbahçeliler Dernek Başkanı Mehmet Erbil Şengül ile Mersin Şube Başkanı Nejat Akyıldız yer aldı. Törende Fenerbahçe Asbaşkanı Mehmet Tahir Sarıoğlu, yönetim kurulu üyelerinden Barış Altuğ Aydil ve Fenerbahçe Koleji müdürleri ile öğretmenler de hazır bulundu.
BALABAN: "FENERBAHÇE HER ZAMAN YAPTIKLARIYLA ÖNCÜ OLDU"
Fenerbahçe’nin her alanda olduğu gibi eğitimde de öncü olduğuna vurgulayan Fenerbahçe Asbaşkanı Salih Ozan Balaban, “Çok heyecanlı ve çok güzel bir gün. Fenerbahçe her zaman yaptıklarıyla öncü olmuştur. Fenerbahçe Koleji’nin daha ileriye gitmesini ve yayılmasını çok önemsiyoruz. Mersin’deki kolejin açılışı da çok heyecan verici bir gelişme” dedi.
Balaban, “Yurt dışında çocuklar spora anaokulunda başlıyor" diyerek, "Ülkemizde ise maalesef çocuklar sporla çok geç tanışıyor. Ama Fenerbahçe Koleji, çocuklara anaokulundan itibaren sporla eğitimi bir arada veriyor” ifadelerini kullandı.
ERSAN: "İSTANBUL’DAKİ MODELİ ANADOLU’YA YAYACAĞIZ"
Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan, Fenerbahçe Koleji’nin kurulduğu günden itibaren eğitimde lider olmayı hedeflediğini belirterek, “Fenerbahçe Koleji, kulübün çizgisi paralelinde gençleri hayata hazırlamaktadır. Cumhuriyet ve Atatürk ilklerini benimsemiş çağdaş öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemiştir. Anadolu’da böyle eğitim kurumlarına ihtiyaç çok fazladır. Şubeleşme adına bugün ilk adımı atıyoruz. Aynı zamanda okulu olan spor kulüpleri var ancak şubeleşen hiçbir spor kulübü okulu yok. İstanbul’daki modeli Anadolu’ya yayacağız. Başarılı çocuklara burs vererek bünyemizde yetiştireceğiz. Sırada Adana, Antalya, İzmir ve Kuşadası var. Anadolu’dan gelen teklifleri ekibimizle değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.
ŞENGÜL: "FENERBAHÇE KOLEJİ’NDE YETİŞECEK AYDIN GENÇLERLE FARK YARATIRIZ"
Mersin Şube Başkanı Mehmet Erbil Şengül ise, “Burada olmak bizim için çok önemli. İlk olmanın gururunu yaşıyoruz. Burada dünya yıldızlarına imza attırıldı. Bu imza da Fenerbahçe tarihinin en önemli imzalarından. Bu alanda Mersin Fenerbahçe’nin Anadolu’ya açılan ilk kapısı. Fenerbahçe Koleji’nde yetişecek aydın gençlerle fark yaratırız. Başta başkanımıza, yöneticilerimize, Sayın Ali Koç’a ve Turhan Şahin’e teşekkür ediyoruz” diyerek konuştu.