Bartın Üniversitesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bartın Müdürlüğünde görev yapan özel güvenlik görevlilerine eğitim verildi.
Bartın Üniversitesi ve KYK Bartın Müdürlüğünde görev yapan 105 özel güvenlik görevlisi, Bartın Üniversitesi ve Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden personeller tarafından bilgilendirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bartın Üniversitesi İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Yavuz Çomarlı, eğitim seminerleriyle özel güvelik görevlilerinin sorumluluk alanlarının tamamında etkin bir hizmet verebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Çomarlı, verilen eğitimin içeriği hakkında da bilgiler vererek, “Özel güvelik görevlilerine beş farklı konuda eğitim verildi. Seminere katılanlara toplumsal olaylar ve grupların özellikleri, risk analizleri ve güvenlik önlemleri, şüpheli paketlerde alınması gerekli tedbirler, yüksek öğretim kurumları öğrenci disiplin yönetmeliği ve kişiler arası iletişim konularında eğitim verilmiştir. Eğitimin, üniversitemizin ve Kredi Yurtlar Kurumunun hizmet kalitesini artıracağını temenni ederim” dedi.